Για το εμπορικό κέντρο της Ραιδεστού/Συγγρού και τη μερική ιδιωτικοποίηση της Ραιδεστού

Σήμερα εγκαινιάζεται το εμπορικό κέντρο Agora στη συμβολή Ραιδεστού και Συγγρού. Όπως είναι γνωστό, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρηθεί το τμήμα της Ραιδεστού μεταξύ Πλαστήρα και Συγγρού στον ιδιώτη-επιχειρηματία. Διαβάστε το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Μια Πόλη Ανάποδα»:

Η Ραιδεστού… ιδιωτικοποιείται!

Πρόσφατα οι κάτοικοι της οδού Ραιδεστού είδαν έκπληκτοι να κλείνει ο δρόμος τους από τον ιδιοκτήτη του νυκτερινού κέντρου ΔΙΟΓΕΝΗΣ, κ. Παπαθεοχάρη, στο πλαίσιο σχεδίου διαμόρφωσης-ενοποίησης των ιδιοκτησιών του που περιλαμβάνουν επίσης ένα super market και ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Δεν γνώριζαν, φυσικά, ότι ο εν λόγω κύριος ενεργούσε με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που πάρθηκε παραμονές των δημοτικών εκλογών και με βάση την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα του κ. Παπαθεοχάρη για πεζοδρόμηση του τμήματος της Ραιδεστού από Πλαστήρα έως Συγγρού. Σημειωτέον ότι τόσο η απόφαση όσο και η παρέμβαση για την υλοποίησή της ήταν εν αγνοία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, της Πολεοδομίας και χωρίς τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι εργασίες διακόπηκαν προσωρινά μετά από ενέργειες των κατοίκων στην Πολεοδομία.

Υπερασπιστής του «έργου», που μετατρέπει παράνομα μια είσοδο της πόλης σε ιδιωτική πλατεία, είναι ο Δήμαρχος κ. Κουτελάκης, ο οποίος από τις στήλες της νεκραναστημένης εφημερίδας του «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» παρουσιάζει ως επίτευγμα το γεγονός ότι ο ιδιώτης επιχειρηματίας κατασκευάζει με δικά του σχέδια και έξοδα τον πεζόδρομό του! Δημοσιεύει δε και αποκαλυπτική μακέτα του έργου η οποία δείχνει ότι στον πεζόδρομο υπάρχει έξοδος γκαράζ του νέου εμπορικού κέντρου, δύο καφετέριες και διακόσμηση με λουλούδια και φοίνικες! Όσο για τους ταλαίπωρους οδηγούς που θα θελήσουν να μπουν στην πόλη τους από την λεωφόρο Αμφιθέας, θα πελαγοδρομούν στα παρακείμενα στενά αποτίνοντας κι αυτοί φόρο τιμής στην ιδιωτική πρωτοβουλία…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s