Σχόλια μινιατούρες

Κι όμως, χιλιάδες νέες και νέοι προσπαθούν να αποτυπώσουν την ψυχή τους στο χαρτί, στο πεντάγραμμο, στον καμβά. Στα περισσότερα σχολεία εμπνευσμένοι δάσκαλοι συντονίζουν εξαιρετικές καλλιτεχνικές δράσεις καταδικασμένες να παρουσιάζονται σε εγκαταλειμμένες αίθουσες «πολλαπλών χρήσεων», σε σχολεία με άθλιες υποδομές.

Στη σελίδα αυτή δημοσιεύουμε μικρά σε έκταση σχόλια για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κάτοικο της πόλης μας.

Παλεύουμε για τα παιδιά μας

✌ Παλεύουμε με τα παιδιά μας. 
✌ Παλεύουμε για τα παιδιά της Νέας Σμύρνης.
🔴 Για να υπάρχουν δωρεάν (χωρίς τροφεία) δημοτικοί βρεφικοί σταθμοί για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και ανέργων του δήμου μας.
🔴 Για να εφαρμοστεί και στη Νέα Σμύρνη η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και να μην μείνει εκτός δημοσίου νηπιαγωγείου κανένα νήπιο ή προνήπιο.
⚫ Για να μην αναγκάζονται να μετακινούνται οι μαθητές των σχολείων του δήμου μας ΑΛΛΑ να ανεγερθούν νέα κτίρια. 
✊ Για να μην μπει κανένα προκάτ στις αυλές των σχολείων μας.

🗳️ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ»

Έτσι κάνουν όλοι

Παρακολουθώντας αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ της πόλης μας, θυμηθήκαμε συχνά τον τίτλο αυτό. Για παράδειγμα, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε κριτική στον πρόεδρο του Πολιτιστικού οργανισμού κ. Χατσατουριάν για απευθείας αναθέσεις με υπερβολικά ποσά στους ίδιους κατά κανόνα εργολήπτες, η απάντησή του ήταν: «Έτσι γινόταν και επί Δημαρχίας Κουτελάκη»! Αφοπλιστική απάντηση στον ερωτώντα σύμβουλο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Έτσι κάνουν όλοι. Καπιταλισμός και διαπλοκή πάνε χέρι με χέρι. Η υπόθεση SIEMENS είναι χαρακτηριστική. Οι μίζες είναι μέρος των νόμιμων εξόδων μιας εταιρείας. Είναι κάτι σαν διαφήμιση, με απολύτως στοχευμένο κοινό: Τον υπεύθυνο της προμήθειας. Όταν το κέρδος είναι η κορυφαία αξία, όταν το λάδωμα καταδικάζεται στα λόγια μόνο αν αποκαλυφθεί και στα δικαστήρια μόνο αν πρόκειται για μικροποσό, όταν η κοινωνία δεν έχει τα μέσα να ελέγξει κάθε οικονομική συναλλαγή των φορέων της διοίκησης, το «έτσι κάνουν όλοι» γίνεται το άλλοθι για να αμβλυνθούν συνειδήσεις και να ανακηρυχθεί η λαμογιά σε πολιτικό ταλέντο.

Για να επιστρέψουμε στα του Δήμου μας:

α) Οι απευθείας αναθέσεις δίνουν τη δυνατότητα υπερτιμολόγησης ή, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς ενίσχυσης συγγενών και φίλων. Για παράδειγμα 2.100 € για 3 συναυλίες στο ΓΑΛΑΞΙΑ είναι τιμή που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, όταν οι τρέχουσες τιμές επ’ ουδενί δεν ξεπερνούν τα 400€ ανά εκδήλωση. 

β) Ακόμη ,όμως, κι αν όλες οι συμφωνίες κλείνονταν με τις συμφερότερες για το Δήμο τιμές, το κόστος αγοράς ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, και πρόσληψης των απαραίτητων υπαλλήλων θα αποσβενόταν σε ένα χρόνο[1]. Όμως αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με το φιλελεύθερο δόγμα της ιδιωτικοποίησης των πάντων.


[1] Αν μας προκαλέσει η Δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε να καταθέσουμε πλήρη μελέτη.

Στη λακκούβα, στη λακκούβα …

Όταν στρώνεις προεκλογική άσφαλτο χωρίς να κάνεις την απαραίτητη προεργασία προκύπτει μια τεράστια επικίνδυνη λακκούβα πάνω από 10 πόντους βάθος σε σημείο που υπάρχει φρεάτιο… 
Ειδικά όταν η μία προεκλογική άσφαλτος πέφτει σε στρώμα προηγούμενης προεκλογικής ασφάλτου. 
Ο εργολάβος το παράτησε έτσι αλλά προφανώς κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν… 
Και επειδή ο εργολάβος πρέπει κάτι να κάνει …. βρέθηκε η λύση!
Που είναι τα φρεάτια; Τα τσιμεντώσανε.
Που ξέρεις μπορεί να μη χρειαστεί να ανοιχτούν ποτέ… Το πρόβλημα λύθηκε…

Οδός Κωνσταντινουπόλεως κοντά στην Εφέσσου.

Φωτογραφικό οδοιπορικό στα χαλάσματα του κλειστού γυμναστηρίου στην Αρτάκης

…για μέτρα ασφάλειας δεν γίνεται συζήτηση…. δίπλα σε τέσσερα σχολεία και σε ένα αθλητικό κέντρο με εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά….

Όχι άλλο κάρβουνο!

Σύμφωνα με έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών η συχνότητα εμφάνισης έντονου θερμικού στρες, λόγω ζέστης, είναι στην Αθήνα δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μετά, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Όπως δήλωσε η ερευνήτρια Δ. Φουντά «είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και κατά τις νυχτερινές ώρες η συχνότητα εμφάνισης έντονης ή μέτριας θερμικής δυσφορίας έχει τριπλασιαστεί κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτό αυξάνει ακόμα περισσότερο τον θερμικό κίνδυνο, αφού κατά τις νυχτερινές ώρες ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί εύκολα να «ανακάμψει» από το θερμικό στρες της ημέρας.»

Είναι άγνωστα όλα αυτά στους φωστήρες της Δημοτικής μας Αρχής που τσιμεντοποιούν ό,τι ακόμη ανασαίνει στην πόλη με μικρότερο ποσοστό πράσινου ακόμη κι από το Δήμο Αθηναίων; Εξαιρετικά απίθανο. Η κουλτούρα του τσιμέντου πάει χεράκι – χεράκι με την όλη φιλοσοφία τους που αντί για ανθρώπους βλέπει καταναλωτές ή ψηφοφόρους, αντί για εργαζόμενους, εργοδότες, αντί για ξένους, τουρίστες, αντί για μαζικό αθλητισμό, φαραωνικά στάδια, αντί για δημοτικούς υπαλλήλους, τις ιδιωτικές εταιρείες που αποτελούν τη σύγχρονη «εκλεπτυσμένη» μορφή δουλοκρατίας. Το τσιμέντο, εξάλλου, προσφέρει χώρους ενοικίασης για τραπεζοκαθίσματα, αυθαίρετες αναθέσεις σε ημετέρους, και ψευτογκλαμουριά.

Θα τσιμπήσουμε;

Ποιος πολιτισμός;

Μέτρο του πολιτισμού είναι η ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ο Δήμος μας περιορίζει την έννοια στις φιέστες που διοργανώνει και τον μετράει με τη μαζικότητα εκδηλώσεων που βασίζεται στην προβολή εκπροσώπων του εμπορικού θεάματος – ακροάματος, τύπου Ρουβά και Βίσση.

Κι όμως, χιλιάδες νέες και νέοι προσπαθούν να αποτυπώσουν την ψυχή τους στο χαρτί, στο πεντάγραμμο, στον καμβά. Στα περισσότερα σχολεία εμπνευσμένοι δάσκαλοι συντονίζουν εξαιρετικές καλλιτεχνικές δράσεις καταδικασμένες να παρουσιάζονται σε εγκαταλειμμένες αίθουσες «πολλαπλών χρήσεων», σε σχολεία με άθλιες υποδομές.

Απαιτούμε:

  • άνετα και όμορφα σχολεία,
  • χώρους πολιτιστικής έκφρασης,
  • στήριξη των δραστηριοτήτων παιδιών και νεολαίας,
  • προβολή της ερασιτεχνικής και εναλλακτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, του λαϊκού πολιτισμού και της ανθρώπινης επικοινωνίας
  • σε εντευκτήρια, ελεύθερους χώρους άθλησης, θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες δωρεάν για όλες και όλους.

Σχολιάστε