6ο Νηπιαγωγείο

Κανένα παιδί στα Παραρτήματα, το σχολείο πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα!

🔴 Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από οργισμένους γονείς και εκπαιδευτικούς που απαιτούσαν να λειτουργήσει το σχολείο τους.

📢 Με την καθοριστική συμβολή της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Ο Δήμος δεσμεύεται ότι με κάθε τρόπο το 6ο Νηπιαγωγείο θα συνεχίσει να στεγάζεται και να λειτουργεί κανονικά στην θέση που βρίσκεται σήμερα διασφαλίζοντας τις συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να ανοίξει το σχολείο το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου με ευθύνη και παρουσία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

3. Καλεί την Δ’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να πάρει απόφαση κανονικής λειτουργίας του σχολείου και να μπουν μέσα οι εκπαιδευτικοί.

4. Να εξαντλήσει η Δημοτική Αρχή κάθε νομική ενέργεια.

5. Παράσταση της δημοτικής αρχής στα αρμόδια υπουργεία και στον Άρειο Πάγο.

6. Το Δημοτικό Συμβούλιο επισπεύδει την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και αποφασίζει την καταβολή του ποσού που απαιτείται στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

7. Παράλληλα συνεχίζει την διαδικασία για την αγορά του 1/3 του οικοπέδου και προτίθεται να την ολοκληρώσει στο τίμημα που έχει αποφασιστεί.

8. Καλούμε τους ιδιοκτήτες να αφαιρέσουν την απαίτηση για αποζημίωση χρήσης από το συμβόλαιο, όπως είχε συμφωνηθεί στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου εξάλλου σε κάθε περίπτωση διατηρούν το δικαίωμά τους σε αυτήν την απαίτηση.

9. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 49 του Ν. 4821/21 προκειμένου εντός ολίγων ημερών να ενεργεί ως κύριος των 2/3 του οικοπέδου.

🚩 ΚΑΙ…

🔴 Το λουκέτο έσπασε.

📍 Το 6ο Νηπιαγωγείο άνοιξε σήμερα το πρωί 27/9.

📍 Η Δ Διεύθυνση πρωτοβάθμιας οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για κανονική λειτουργία του.

📢 Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, κατοίκους, όλους και όλες : να περιφρουρήσουμε την υλοποίηση της απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

✊ Το 6ο Νηπιαγωγείο θα μείνει ανοιχτό και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο η μαζική κινητοποίηση όλων μας.

Σχολιάστε