Kατηγορίες
Ανακοινώσεις

Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!

antifa3

Στο φύλλο 417 της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στις 20 Απριλίου φιλοξενήθηκε ποίημα με τον …εύγλωττο τίτλο «με λες φασίστα». Οι ανώνυμοι συντάκτες του πονήματος με χυδαίο και παραληρηματικό τρόπο υπερασπίζονται γιατί είναι …φασίστες… καταλήγωντας, απευθυνόμενοι σ’ όσους διαφέρουν απ’ αυτούς, με το εμετικό : «…ΕΣΥ είσαι ένα τίποτε, είσαι ένας μηδενιστής και άξιος προς λύπηση και τιμωρία… Απέναντι σου θα βρεις ‘Ελληνα εθνικιστή. Θα ρθουμε μια νύκτα… Και δεν θα ξέρετε αν ζωντανοί ή πεθαμένοι είστε…». Το ίδιο κείμενο έχει αναρτηθεί εδώ και πολλούς μήνες στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ενώ το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί σε πολλές φασιστικές σελίδες, στο διαδίκτυο. Αυτό το κείμενο διάλεξε ο κ. Νικάκης να τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στην εφημερίδα του, αναλαμβάνοντας προφανώς την ευθύνη για την επιλογή του.

Η «Αριστερή  Παρέμβαση –Μια Πόλη Ανάποδα», μαζί με την «Πρωτοβουλία Ν. Σμύρνης ενάντια στο φασισμό-ρατσισμό και την κρατική καταστολή», άλλες συλλογικότητες και αγωνιστές, ζήτησαν συνάντηση για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον εκδότη, για τη δημοσίευση ενός ανοικτά φασιστικού προπαγανδιστικού κειμένου. Εκείνος δέχτηκε, μόνο που αντί για συζήτηση, κάλεσε για εκφοβισμό την αστυνομία, επικαλούμενος ότι τον τρόμαξε η παρουσία 15 ανθρώπων, όλων με ονοματεπώνυμο. Στη συνάντηση, που έγινε τελικά με αντιπροσωπεία, και στη διαμαρτυρία μας για την προβολή ενός ανοικτά φασιστικού κειμένου, ο εν λόγω κύριος, υπερασπίστηκε την επιλογή του με διάφορες γελοίες και αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες. Αρχικά μας είπε ότι το κείμενο δεν είναι φασιστικό (!), κατόπιν ότι το έβαλε για να κλείσει τα κενά της εφημερίδας, έπειτα ότι το έβαλε για διαπαιδαγωγητικούς λόγους(;) και άλλα τέτοια. Με την ίδια «τόλμη» βέβαια, υπερασπίστηκε την περικύκλωση μας απ’ την αστυνομία και τους ασφαλίτες, καταγγέλοντας μάλιστα, με υποτιμητικά σχόλια, τις συλλογικότητες και τους αγωνιστές, που τόλμησαν να αντιδράσουν στο κατάπτυστο κείμενο που φιλοξένησε η εφημερίδα του.

Όμως, η ιστορία έχει και συνέχεια που δόθηκε με κείμενο απάντηση του κ. Νικάκη.

  • Το εθνικιστικό παραλήρημα, το κύρηγμα μίσους κατά των μεταναστών, η φασιστική πατριδοκαπηλεία βαφτίστηκε, «..απάντηση κάποιων «αγανακτισμένων νεαρών πολιτών», σ’ όσους τους επικρίνουν, στους διάφορους «αριστερούς και αναρχοαυτόνομους».
  • Το δολοφονικό κήρυγμα που προαναφέραμε, βαφτίστηκε «…αρκετά ακραία άποψη» (sic) (!!!), για να ακολουθήσει βιαστικά, αμέσως μετά, επίθεση ενάντια σ’ όσους διαμαρτυρήθηκαν.
  • Έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τη φασιστική προπαγάνδα, με τις απόψεις αριστερών και αγωνιστών, χαρακτηρίζοντας τες εξίσου «ακραίες», επικαλέστηκε το «δικαίωμα ελεύθερων εκφράσεων και ιδεών» κλπ.

Με αφορμή λοιπόν τον «καυγά»  με τον Κ.Νικάκη, αλλά και από αντίστοιχα περιστατικά στον τύπο και τα ΜΜΕ που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα, νομίζουμε ότι πρέπει ανοικτά να πάρει θέση ο καθένας πάνω σ’ ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Τι ρόλο παίζουν οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ στην ανοχή, στην κάλυψη, την υπόθαλψη του φασισμού. Όχι μόνο της Χρυσής Αυγής. ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Και πρέπει να συζητηθεί γιατί πίσω απ’ τη φιλολογία για «ελεύθερη έκφραση» συσκοτίζεται η πραγματικότητα. Ότι, δηλαδή, ο φασισμός δεν είναι μια ακόμη ιδεολογία, μια ακόμη κίνηση, ένα ακόμη κόμμα. Πίσω απ’ τα κηρύγματα πίστης, δέους και υποταγής στην πατρίδα και τη φυλή κρύβεται το πιο ακραίο μίσος για τον εργάτη, για τον μετανάστη, για καθετί το διαφορετικό. Ότι ο φασισμός είναι η επιβολή της θέλησης των κυρίαρχων, με το μαστίγιο και το θάνατο. Η «χαλαρή» αντιμετώπιση από ΜΜΕ και εφημερίδες της φασιστικής προπαγάνδας, συνοδεύεται συνήθως από τη σιωπή και την υποβάθμιση των εγκληματικών επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες, σε εργαζόμενους, σε συνδικαλιστές, σε αγωνιστές της αριστεράς.

Η θεωρία για  ίση απόσταση απο «ακραίες απόψεις» συγκαλύπτει τη φύση του φασισμού, εξομοιώνει την εγκληματική πρακτική του φασισμού με τις διεκδικήσεις των ανθρώπων, τους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την πάλη για μια καλύτερη ζωή.

Η ιστορία, όμως, με πείσμα διδάσκει, ότι η υποτίμηση του φασισμού, τα «παιγνίδια» και η «ανοχή» των δήθεν μη υποψιασμένων στη φασιστική προπαγάνδα, πληρώθηκε ακριβά με εκατομμύρια νεκρούς από την ανθρωπότητα. Πληρώνεται και σήμερα με αίμα, στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα και των Πετραλώνων, πληρώνεται με την ντροπή της Μανωλάδας, τη βαρβαρότητα, το φόβο και τη βία.

Η ιστορία με πείσμα διδάσκει πως πίσω από τα μεγαλόστομα, για την πατρίδα και το έθνος, κρύφτηκε η δικτατορία και η «αναμόρφωση των εχθρών του έθνους», με τις φυλακές και τα βασανιστήρια.

Πίσω από  το δήθεν «κοινωνικό πρόσωπο» των φασιστών, τις ηλιθιότητες για δωρεά αίματος, τροφίμων κλπ μόνο για έλληνες, κρύβεται η αλήθεια ότι ο φασισμός πάντα υπηρέτησε τη διάσπαση των αδύνατων, στρέφοντας με φυλετικό τρόπο τον ένα ενάντια στον άλλο. Ότι την κρίσιμη στιγμή, σαν πιστό φανατικό μαντρόσκυλο, έγινε το εγκληματικό χέρι των μεγαλόσχημων του κεφαλαίου, από τη Αθήνα ως το Βερολίνο της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ και της Krupp, από την Μαδρίτη του Φράνκο ως το Σαντιάγο του Πινοτσέτ και του Φρήντμαν.

Ας θυμηθούμε  τα λόγια του ίδιου του κ. Krupp (Γουσταύος Μπόλεν) στις 26 Γενάρη του 1934: «Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!

Η Αριστερή Παρέμβαση  – Μια Πόλη Ανάποδα καταγγέλλει την ανοχή και την κάλυψη στην ιδεολογία του μίσους, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για να δυναμώνει η δράση των εργαζόμενων της πόλης μας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, την κρατική και εργοδοτική βία.

Στην κρίση  που μαστίζει τους εργαζόμενους, στην βαρβαρότητα των μνημονίων του  κεφαλαίου και της ΕΕ, στην κρατική βία και το φασισμό, στην υποβάθμιση της πόλης μας, των αναγκών και των ανθρώπων της, εμείς θα σταθούμε απέναντι αποφασιστικά. Θα στηρίξουμε κάθε διαμαρτυρία, κάθε αντίσταση κι αγώνα, κάθε μορφή αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, κάθε πολιτιστική και πολιτική προσπάθεια των «απο κάτω» να χειραφετούνται και να ορίζουν τη ζωή τους.

Οσο για τους θλιβερούς απολογητές και υποστηρικτές της σημερινής βαρβαρότητας και των οργάνων της αξίζει πραγματική περιφρόνηση.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s