Στις 22 Οκτωβρίου δεν ψηφίζουμε κανέναν – Ανακοίνωση για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

2os guros

Το αποτέλεσμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών αποκαλύπτει την γενικότερη αδυναμία τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ να πάρουν θετική ψήφο και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν μαζικό ρεύμα υπέρ της πολιτικής τους. Το αποτέλεσμα της Κυριακής υπογραμμίζει την ολοένα και μεγαλύτερη απόσταση του πολιτικού συστήματος από την κοινωνική δυσαρέσκεια. Αυτή η τάση καταγράφηκε και στο αυξημένο, σε αρκετές περιπτώσεις, ποσοστό της αποχής και κυρίως των λευκών – άκυρων ψηφοδελτίων.

Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στις σημερινές συνθήκες μπορεί να είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Στοιχεία μιας τέτοιας αντιπολίτευσης υπάρχουν σήμερα στον συγκλονιστικό αγώνα των δασκάλων, των φοιτητών και των ΟΤΑ παλιότερα και συνολικά του χώρου της παιδείας. Σε αυτό το σκηνικό, αυτήν την τάση στήριξαν και ανέδειξαν τα ανεξάρτητα σχήματα της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Στις 15 Οκτωβρίου η Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Πόλης κατέγραψε μία σημαντική εκλογική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό. 1348 συμπολίτες και συμπολίτισσες μας στήριξαν την εκλογική μας προσπάθεια, διπλασιάζοντας το ποσοστό μας στο 4,13%. Γνωρίζουμε ότι σε αυτή τη στήριξη συναντιούνται διάφορα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ρεύματα των κινημάτων και της αριστεράς στη Νέα Σμύρνη. Επίσης, γνωρίζουμε ότι αυτές οι ψήφοι δεν είναι λευκή επιταγή στα χέρια μας, και πολλοί και πολλές από όσους μας στήριξαν μπορούν να διαφωνούν σε λιγότερα ή περισσότερα θέματα της παρέμβασής μας.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε όσους μας στήριξαν να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να συμπορευθούμε.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές ήταν απλώς μία συνέχεια της μέχρι τώρα δράσης μας. Όπως αναφέραμε και στη διακήρυξή μας τις λύσεις στα προβλήματα δεν τις προσφέρει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, αλλά οι αγωνιζόμενοι μέσα από τους δικούς τους θεσμούς αυτοοργάνωσης που θα προωθούν τη συμμετοχή, τον κοινωνικό έλεγχο και τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων.

Την Κυριακή γίνονται οι επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο. Οι εκλογές αυτές είναι αποτέλεσμα του ληστρικού εκλογικού συστήματος που περιθωριοποιεί τις μικρές παρατάξεις, ακυρώνει τις ψήφους τους και δημιουργεί ψεύτικους εκβιασμούς.

Με την παρέμβασή μας στον α’ γύρο αλλά κυρίως τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια θέσαμε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή μας στην πόλη:

 • Θα παλέψουμε για όλα αυτά που μας αρνούνται; Καθαρό περιβάλλον, ελεύθερους χώρους, καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη;
 • Θα διεκδικήσουμε δημόσιο χώρο και ελεύθερο χρόνο για να τον χαιρόμαστε;
 • Θα αντισταθούμε στην ακρίβεια αλλά και στον καταναλωτισμό;
 • Θα σταματήσουμε τη λειτουργία του δήμου επιχειρηματία – αστυνόμου – φοροεισπράκτορα;
 • Θα καταργήσουμε την εφαρμογή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στους εργαζόμενους στο Δήμο;
 • Θα σταματήσει η εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και θα υπάρξουν ριζοσπαστικές λύσεις για τη δημιουργία καινούριων;
 • Θα σταματήσει η τσιμεντοποίηση της Νέας Σμύρνης με άμεση μείωση του συντελεστή δόμησης;
 • Θα έχουμε δημόσιες συγκοινωνίες σχεδιασμένες με βάση τις πραγματικές ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων που θα συμβάλλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος ή ιδιωτικές συγκοινωνίες.
 • Θα κατεβάσουμε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την πόλη μας;
 • θα παλέψουμε για νομιμοποίηση των μεταναστών και βελτίωση των συνθηκών διαμονής στην πόλη μας; Για να αποκτήσουν ίσα κοινωνικά, πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα;

Κανένας από τους δύο διεκδικητές της δημαρχίας – Κουτελάκης και Κατσέλη – δεν απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα από τη σκοπιά των αναγκών και των δικαιωμάτων των πολιτών της Ν.Σμύρνης. Mε αποτέλεσμα:

 • Eπειδή δεν διαλέγουμε διαχειριστή στο Δήμο.
 • Επειδή με την ψήφο μας δεν «υποστηρίζουμε» την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, και την αντιλαϊκή «κυβερνητική» αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.
 • Επειδή ο κος Κουτελάκης διαχειρίστηκε προς το χειρότερο τη μετάλλαξη της πόλης μας και το ψηφοδέλτιό του συνεχίζει να μας υπενθυμίζει ότι ήταν ο εκλεκτός του Σημίτη και της τοπικής N.Δ.
 • Επειδή η κα. Κατσέλη τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ στήριξε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και συναίνεσε στην αγοραία μετατροπή των δήμων.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Η Νέα Σμύρνη έχει ανάγκη από ριζική αλλαγή, αλλά δεν πρόκειται να έρθει από κανέναν διαχειριστή του δήμου. Από την Δευτέρα αρχίζει ο τρίτος γύρος των αγώνων. Η Μία πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Πόλης θα συνεχίσει να συμβάλλει στους κοινωνικούς αγώνες και εργατικούς αγώνες, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κινήματος ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, υπεράσπισης της φύσης, πάλης για μια ανθρώπινη πόλη (μία πόλη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις της στη συγκρότηση ενός ευρύτερου αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος στην πόλη μας και την ελληνική κοινωνία.

Νέα Σμύρνη- 18 Οκτωβρίου 2006

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s