Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Μετά από κινητοποίηση των κατοίκων, η δημοτική αρχή υπαναχώρησε και το δημοτικό συμβούλιο νέας σμύρνης υιοθέτησε κείμενο ενάντια στα χαράτσια της δεη. Φυσικά, όλα θα κριθούν στους δρόμους, στην αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη των κατοίκων.

Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Tα τελευταία δυο χρόνια ο ελληνικός λαός ζει κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες ως αποτέλεσμα …της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε με μέτρα που επιφέρουν τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την οικονομική εξόντωση των ελληνικών νοικοκυριών.

Η επιβολή μάλιστα του αντιλαϊκού δήθεν τέλους που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καταφέρνει τη χαριστική βολή στους συμπολίτες μας και αποτελεί ένα δυσβάσταχτο και άδικο μέτρο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.

Στo πλαίσιο αυτό το δημοτικό συμβούλιο Νέας Σμύρνης αποφάσισε:

1) Να μην παραμένει αδιάφορο μπροστά στην οικονομική και φορολογική λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί κατά των πολιτών και να σταθεί με κάθε τρόπο στον πλευρό του νεοσμυρνιώτικου λαού.

2) Να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει πρακτικά και νομικά (σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας) τους συνδημότες μας που δεν μπορούν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων τους οποίους και καλεί να προσκομίσουν προς τη νομική υπηρεσία του Δήμου μας τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά.

3) Να συντάξει εξώδικο προς τη ΔΕΗ με το οποίο θα την καλεί να περιμένει τόσο την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας όσον αφορά τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους, όσο και μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση που τυχόν προκύψει μετά την πίεση που θα ασκήσουν -διά των οργάνων τους- οι ΟΤΑ προς την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή της αυθαίρετης και καταχρηστικής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που δεν καταβάλουν το «χαράτσι» αλλά μόνο το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

4) Να λειτουργήσει γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνον του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ) και για το μάζεμα των δικαιολογητικών για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του χαρατσιού.

5) Να εξαιρεθούν της καταβολής δημοτικών τελών οι αποδεδειγμένα χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και οι τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

6) Να ενημερώνει το λαό της Νέας Σμύρνης για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεών του.