Δελτίο τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης / Μια Πόλη Ανάποδα για τις δημοτικές εκλογές

Στις 7 Νοέμβρη, η Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης κατέγραψε μεγάλη εκλογική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό. 1685 δημότες της Νέας Σμύρνης στήριξαν την εκλογική μας προσπάθεια, με αποτέλεσμα να λάβουμε ποσοστό 6,56% και μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Εκτιμούμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή στήριξη σε ψηφοδέλτιο, αλλά για μια απαίτηση να πάνε «αλλιώς» τα πράγματα.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές ήταν απλώς η συνέχεια της έως τώρα δράσης μας. Η έδρα μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι στη διάθεση των αγωνιζόμενων κατοίκων. Όπως αναφέραμε και στη διακήρυξή μας, τις λύσεις στα προβλήματα δεν θα τις δώσει ο εκάστοτε δήμαρχος, αλλά οι αγωνιζόμενοι μέσα από τους δικούς τους θεσμούς αυτοοργάνωσης, που θα προωθούν τη συμμετοχή, τον κοινωνικό έλεγχο και τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων.

Την Κυριακή 14/11 διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών στο Δήμο ως αποτέλεσμα του ληστρικού εκλογικού συστήματος. Σε αυτό το γύρο δεν ψηφίζουμε κανέναν, δεν διαλέγουμε διαχειριστή, ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς.

Δηλώνουμε όμως παρόντες στον τρίτο γύρο, των κοινωνικών αγώνων. Καλούμε το λαό της Νέας Σμύρνης να απαντήσει μαζικά και μαχητικά στην έλευση της τρόικας, δύο μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Θα συμβάλλουμε ώστε η άλλη Νέα Σμύρνη -των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας- να ξεσηκωθεί και να αντεπιτεθεί. Στις μεγάλες κοινωνικές μάχες της εποχής μας, είμαστε εδώ με το πανελλαδικό ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Σχολιάστε