Πινακίδες απαγόρευσης από τον Δήμο

Απαγορεύεται η άθληση-Απαγορεύεται το παιχνίδι –

Απαγορεύεται η βόλτα-Να αναπνέουμε επιτρέπεται;

Η πόλη μας με την στάση της αστυνομίας και τη στήριξη της δημοτικής αρχής έχει μετατραπεί σε πόλη των απαγορεύσεων και των κλειστών υπαίθριων χώρων. Εν μέσω πανδημίας, και με τον παρατεταμένο εγκλεισμό που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση, η μόνη διέξοδος για παιδιά, νέους και ενήλικες είναι οι ανοιχτοί υπαίθριοι χώροι.

Κι όμως, ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους δήμους αναλογικά, είτε κρατάει κλειστό το Άλσος της Νέας Σμύρνης, είτε απαγορεύει στους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες την υπαίθρια άθληση και το υπαίθριο παιχνίδι, τη μοναδική, δηλαδή, διέξοδο που έχει απομείνει στους πολίτες.

Πρόσφατα, ο δήμος κρέμασε πινακίδες απαγόρευσης για διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και νέους σε διάφορους χώρους.

Ο κύριος «καταδικάζω τη βία απο όπου κι αν προέρχεται», αφού αρνήθηκε να υποστηρίξει τους κακοποιημένους από το όργιο αστυνομικής βίας κατοίκους και ανήλικους, αποφάσισε, θυμίζοντας μας τη «μαύρη» παιδαγωγική του 19ου αιώνα, να απαγορεύσει τη μπάλα, το ποδήλατο, το skateboard, τη χαρά και το παιγνίδι των παιδιών, στους χώρους οι οποίοι πρόσφατα διαμορφώθηκαν. Δείγμα για το πώς καταλαβαίνει την ανάπλαση των δημόσιων χώρων. Ανοιχτούς για τους πελάτες – καταναλωτές, κλειστούς για τη νεολαία και τα παιδιά. Ο δήμος, αντί να δημιουργήσει χώρους άθλησης, αναψυχής και ψυχαγωγίας, δημιουργεί πινακίδες απαγορεύσεων…

Ταυτίζεται με την υστερική, τιμωρητική, εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία και το λαό, που αντί να φτιάχνει ΜΕΘ πληρώνει περιπολικά, αντί για γιατρούς «μπάτσους», αντί για στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης στέλνει «χωροφύλακες» στα Α.Ε.Ι. αλά Ερντογάν, αντί για αποσυμφόρηση των αιθουσών στα σχολεία, δέρνει τη νεολαία στις πλατείες και προσπαθεί να επιβάλλει τον φόβο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

Τ0 ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΘΛΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ .

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s