Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του έκτακτου ΔΣ 11/3/2021

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 11/3 με μοναδικό θέμα συνεδρίασης τα γεγονότα της Κυριακής 7/3 και Τρίτης 9/3 στη Νέα Σμύρνη η δημοτική αρχή πήρε θέση. Ύστερα από κουβέντα 7 ωρών, στην οποία στα λόγια όλοι και όλες σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν την απρόκλητη, ασύδοτη και τυφλή αστυνομική βία, της οποίας γίναμε μάρτυρες, ο δήμαρχος, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά τις ευθύνες του, αλλά και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, κατέθεσε ένα κατάπτυστο σχέδιο απόφασης. Όχι μόνο το καλομελετημένο κείμενο σχετικοποιεί την υπαιτιότητα της αστυνομίας και των τραμπούκων της, όχι μόνο βγάζει λάδι την κυβέρνηση και την ίδια τη δημοτική αρχή, αλλά κουνάει και το δάχτυλο απέναντι στον λαό της Νέας Σμύρνης και όλης της Αθήνας που έπραξαν το αυτονόητο, που σήκωσαν κεφάλι και ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην καταστολή και τον εξευτελισμό των ζωών μας. Ο κύριος Τζουλάκης και η παράταξή του λειτούργησαν ακριβώς πάνω στις οδηγίες του Μαξίμου, απειλώντας τη Νέα Σμύρνη πως αν επαναληφθεί η στάση της θα υπάρξουν χειρότερα και ύστερα ζητώντας ψυχραιμία και συμφιλίωση με τους βασανιστές μας. Όλα αυτά, ενώ μόλις δύο μέρες πριν, γίναμε όλοι και όλες μάρτυρες από τον δρόμο και τα μπαλκόνια μας ενός εκδικητικού οργίου αστυνομικής βίας που στράφηκε απέναντι σε όποιον/α έτυχε να βρίσκεται έξω στον δρόμο μετά το πέρας της πορείας. Όλα αυτά, ενώ ανήλικα παιδιά της Νέας Σμύρνης κρατούνται ακόμα παράνομα στη ΓΑΔΑ με γελοίες δικαιολογίες, όπως: ότι ο ανακριτής ανηλίκων βρίσκεται σε άδεια.

Ο αξιότιμος κύριος Τζουλάκης εμπαίζει τους Νεοσμυρνιώτες και τις Νεοσμυρνιώτισσες. Ύστερα από μια συνεδρίαση, κατά την οποία μέλη του συνδυασμού του ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ πολιτικά φρονήματα και προανακριτικούς ελέγχους, προκειμένου να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, που χτυπήθηκαν ή διώκονται αναίτια, βάφτισαν τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία που είδαμε και με αφορμή τα γεγονότα του Άλσους πριν κάποιο καιρό, ως μεμονωμένο περιστατικό και απείλησαν κατηγόρησαν συλλογικότητες και πολιτικές δυνάμεις ότι φέρουν την ευθύνη επειδή κάλεσαν πορεία, αποφάσισε να πάει και ένα βήμα παραπέρα: Πρότεινε να ψηφιστεί σύσταση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην πόλη μας, μέτρο αφενός αντισυνταγματικό και πλήρως εκτός των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφετέρου χουντικής πνοής που ξεπερνάει μέχρι και το κατασταλτικό παραλήρημα της κυβέρνησης και του Χρυσοχοΐδη.

Στην τελευταία εύλογη ευκαιρία που είχε η δημοτική αρχή και ο κ. Τζουλάκης συγκεκριμένα να αλλάξουν τη στάση τους, πήραν ξεκάθαρη θέση. Ο κ. Τζουλάκης, όταν εγκαλέστηκε από την ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ και όλες τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της δικής του, σχετικά με την ψευδή και κατάπτυστη ανακοίνωση της Κυριακής στην οποία «καταδίκαζε τη βία από όπου και αν προερχόταν», παρότι η βία είχε ασκηθεί μονομερώς και με σχέδιο μας φανέρωσε άλλο ένα δείγμα της κατάντιας του. Είπε, πως μιας και δεν ήταν εκεί, μίλησε με την αστυνομία, η οποία του μετέφερε ότι 30 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικό στην πλατεία. Είπε πως εξαπατήθηκε (όπως έχει γίνει καραμέλα αυτό τον καιρό από όσους θέλουν να συγκαλύψουν).    

Όταν τον παροτρύναμε να βγάλει νέα ανακοίνωση, στην οποία να ανακαλεί και να αποκαθιστά την αλήθεια, ‘’ποίησε την νήσσαν’’. Στη συνέχεια, μας πληροφόρησε ότι από τα γεγονότα και έπειτα μίλησε με τον αρχηγό της ΔΙΑΣ, τον Μπαλάσκα και άλλα στελέχη της αστυνομίας, αλλά και ότι την Τρίτη βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε πλήρη επίγνωση όλων των αστυνομικών χειρισμών. Ο κ. Τζουλάκης έχει τέτοια έπαρση και έχει αποκοπεί τόσο από τον κόσμο της Νέας Σμύρνης, που, όχι απλώς, προτίμησε να βρίσκεται στο Α.Τ., αντί να βρίσκεται μαζί με το λαό της πόλης του στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Τρίτης, αφήνοντας να εκτεθούν σε κίνδυνο οι δημότες του και οι κάτοικοι (παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι), ακόμα και μέσα στα σπίτια τους με τη χρήση καπνογόνων την ώρα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης, χωρίς να καταλαβαίνει καν την κατάντια που η προτίμησή του μαρτυρά.

Ο δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή στα δύο βασικά επίδικα που έπρεπε να αποφασίσουν και να δείξουν την πολιτική τους βούληση, δηλαδή 1) στην καταδίκη της αστυνομικής βίας και 2) στην έμπρακτη στήριξη των συλληφθέντων και χτυπημένων δημοτών τους κράτησαν ουδετερότητα, σχετικοποίησαν, έκαναν τους άσχετους, είπαν ψέματα και τελικά έδειξαν ποιόν υπηρετούν στη θέση που βρίσκονται. Και σίγουρα αυτός δεν είναι ο λαός της Νέας Σμύρνης.

Εμείς, ως «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ», δηλώνουμε περήφανοι που καλέσαμε τον λαό της πόλης μας να σηκώσει κεφάλι και βρεθήκαμε δίπλα του, τόσο την Κυριακή, όσο και την Τρίτη. Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στη σιγή νεκροταφείου που θέλει η δημοτική αρχή να επιβάλει στην πόλη μας. Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε σε αυτούς που μας χλευάζουν και μας καταστρέφουν τις ζωές. Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στη βία της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s