Οχι στις «λευκές νύχτες» – Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Posted on 12/02/2016 από

0


«Λευκές νύχτες» για τους εργοδότες – «Λευκά κελιά» για τους εργαζόμενους 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» / ΣΑΒΒΑΤΟ 13/02 ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνεχίζει με κυνισμό να γίνεται προπαγανδιστής και εφαρμοστής  κάθε αντιδραστικού, αντεργατικού μέτρου στα πλαίσια της μνημονιακής βαρβαρότητας. Τελευταίο ακραίο παράδειγμα η ανάθεση στον «πολιτιστικό του οργανισμό» της διοργάνωση της φιέστας για «λευκές» νύχτες με ανοιχτά τα μαγαζιά πέραν του ωραρίου λειτουργίας το Σάββατο 13/2.

Μια απόφαση που είναι εκτός των άλλων παράνομη όσο και προκλητική μιάς και ο Δήμος αποφάσισε να διαθέσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για τη φιέστα, επιβάλλοντας να εξουθενώνονται οι κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι εργαζόμενοι πλαισιωμένοι από πολιτιστικά χάπενινγκ. Λεφτά υπάρχουν για τις  φιέστες προς τιμη του χαζοχαρούμενου άγιου, αλλά ο δήμος την ίδια στιγμή αφήνει απλήρωτους τους συμβασιούχους του Δήμου «γιατί δεν έχει λεφτά».  Κάνει «κολεγιές» με τους μεγαλοκαταστηματάρχες  για παράνομη επέκταση του ωραρίου, αλλά γίνεται κυνηγός κεφαλών άμα δεί να πουλάει κανείς κουλούρια στην πλατεία για να επιβιώσει.taxiki allhlegyh

 

Την ώρα που οι μνημονιακές πολιτικές προσπαθούν να μας φορτώσουν δουλειά τις Κυριακές, απελευθερωμένα ωράρια, εργασία λάστιχο, μισθούς πείνας ο δήμος σκαρφίστηκε «φιέστα» για να παρατείνει τα ωράρια και να κάνει δημόσιες σχέσεις και μπίζνες με τους καταστηματάρχες.

 

Μας έχουν τρελάνεις με τα παραμύθια ότι δήθεν με τέτοιου είδους μέτρα (λευκές νύχτες,  απελευθερωμένα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές) θα αυξήσουν το τζίρο και άρα θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Η ζωή δείχνει ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα δουλεύουν, περισσότερο και απλήρωτοι ή θα ανακυκλωθούν με άλλους για να μην ωριμάζουν τα δικαιώματα των προηγούμενων.

 

Όσο για τζίρο… τι τζίρο να κάνουν οι άνεργοι και οι φτωχοί που έφτασαν στο 40%; Τι να τζιράρουν οι λεηλατημένοι απο τους φόρους ακόμα εργαζόμενοι; Τι να τζιράρουν οι πενταμηνίτες και οι απλήρωτοι του Δήμου.

 

Επειδή δεν πρέπει να γίνουν οι χώροι εργασίας «λευκά κελιά» για τους εργαζόμενους λέμε:

 

Οχι στις «λευκές νύχτες» – Ποτέ δουλειά την Κυριακή.

 

Οχι στις εργασιακές σχέσεις γαλέρας

 

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο

 

Κυριακές και νύχτες να δουλέψουν οι υπουργοί, οι μετακλητοί υπάλληλοι τους και τα αφεντικά!

Advertisements