Kατηγορίες
Δήμος / Περιφέρεια

Μια Πόλη Ανάποδα: Η Προεκλογική Συγκέντρωση

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

H έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της Μια Πόλη Ανάποδα δεν ανήκει σε έναν δημοτικό σύμβουλο-αυθεντία. Ανήκει στη συλλογικότητα. Ανήκει στους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους της Νέας Σμύρνης και την τελευταία πενταετία έγινε βήμα για όλους αυτούς. Τους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού δικαίου στο δήμο, τους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών και τα χαράτσια, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς που πάλεψαν για να μη συγχωνευτούν τα σχολεία της Νέας Σμύρνης και διεκδίκησαν από τον δήμο αίθουσες για δωρεάν μαθήματα σε άπορους μαθητές (αίθουσες που δεν δώθηκαν ποτέ), τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου μέσω ΜΚΟ που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους από τον Δήμο, τους απλήρωτους διμηνίτες που προσέλαβε ο Δήμος, τους αντιφασίστες, τις συλλογικότητες.

Ο Γιάννης Φραγκούλης κάνει μια σύντομη αναδρομή της παρουσίας της Μια Πόλη Ανάποδα στο δημοτικό συμβούλιο που πάντα θα αποτελεί βήμα για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του αύριο.

Στη Μια Πόλη Ανάποδα η συλλογικότητα αποτελεί την απάντηση σε πολλές ερωτήσεις. Σε όλη τη διάρκεια των 16 χρόνων παρέμβασης του σχήματος στη Νέα Σμύρνη στόχος μας ήταν να αναζητήσουμε και να δημιουργήσουμε νέες μορφές συλλογικότητας. Και σήμερα αυτός είναι ο τρόπος να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας, να ανακαλύψουμε μέσα στον ζόφο της βαρβαρότητας που ζούμε το εμείς και να βρούμε δρόμους έξω από την υποταγή.

Η Εργατική Λέσχη είναι ένας χώρος που αγωνιζόμαστε, ένας χώρος λαϊκού πολιτισμού, ταξικής αλληλεγγύης, διεκδίκησης και ζωής.

Ο Δημήτρης Ζέρβας για τη Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, το Ιατρείο-Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης αλλά και όλες τις πρωτοβουλίες που στηρίζει και συμμετέχει η Μια Πόλη Ανάποδα.

Όσο η πόλη είναι κομμάτι της κρίσης, ο δήμος γίνεται κομμάτι των περικοπών και εγκλωβισμένος δεν μπορεί να κινηθεί. Οδηγείται έτσι στο να κόβει όλες τις κοινωνικές παροχές. Οι δήμοι πρέπει να σπάσουν αυτόν τον βραχνά και να μετατραπούν σε κομμάτι της ανατροπής.

Στην πόλη που προσπαθούν να διαιρέσουν, σπρώχνοντας τον έναν εναντίον του άλλου, τον άνεργο εναντίων του εργαζόμενου, όλους εναντίων των μεταναστών, όλους εναντίων των αστέγων, εμείς στηρίζουμε το αντίπαλο δέος. Αυτό της συλλογικότητας.

Η Πόλη Ανάποδα δεν είναι μια συνήθης δημοτική παράταξη, είναι η στήριξη των κινημάτων.

Η Ζέτα Μελαμπιανάκη για το τοπίο της κρίσης που θα ανατρέψουμε.

Είμαστε η γενιά η οποία έχει μόλις μπει στην αγορά εργασίας με τους χειρότερους όρους. Σχεδόν δεν ξέρει τι θα πει οχτάωρο και της φαίνεται ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Σχεδόν δεν ξέρει τι θα πει ένας αξιοπρεπής μισθός. Κάποτε μας έλεγαν η γενιά των 700, τώρα ζήτημα είναι να πάρεις 700 και 800 ευρώ με τον βασικό μισθό να είναι κάτι παραπάνω από 400. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν που υπόσχεται μια βυσματική θέση ή ένα ξεροκόμματο για να πάρει έναν ψήφο στον δήμο. Ξέρουμε ότι οι αρχηγοί της πόλης έτσι έχουν στηθεί και το λέμε.

Εκεί που οι περισσότεροι λένε Νέα Σμύρνη – Όμορφη Πόλη εμείς λέμε πως αυτό δεν μας αρκεί σε μια κοινωνία ανεργίας και ανασφάλειας.

Ο Πάνος Πετρόπουλος, ένας από τους νεότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Μια Πόλη Ανάποδα, μιλά για τη γενιά του και τον ανατρεπτικό πολιτισμό που μπορεί αυτή να φέρει.

«Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θέλουμε να σταλεί παντού από αυτές τις εκλογές. Ένα αριστερό μήνυμα πολιτικής ανατροπής, ανατροπής της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής των οποίων τα αποτελέσματα ζούμε. Πρέπει να σταλεί μήνυμα αποσταθεροποίησης των κυβερνόντων, και συνολικά αλλά και στον δήμο μας που οι κυβερνόντες λυμαίνονται εδώ και 18 χρόνια τις γειτονιές μας.»

Ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης και η Μια Πόλη Ανάποδα απευθύνονται σ’ αυτούς που επιχειρήσεις απολύσανε, στους εργάτες που δουλεύουν απλήρωτοι κι ανασφάλιστοι, στους νέους που δεν μπορούν να σταυρώσουν μεροκάματο και θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, στους μικρομεσαίους που τους κυνηγάνε τα ασφαλιστικά ταμεία και τους απειλούν με κατάσχεση των σπιτιών τους, στους συνταξιούχους και τους ανασφάλιστους που δεν έχουν φάρμακα, σε όσους θέλουν να ανακτήσουν την χαμένη αξιοπρέπεια που τους έκλεψε η φτώχεια που έφεραν οι κυβερνητικές επιλογές, οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διαταγές της τρόικα.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s