Kατηγορίες
Δήμος / Περιφέρεια

Νέα Σμύρνη – Αγωνιζόμενη για Ζωή και όχι Επιβίωση

Afisa_Poli14_afises_online3

Ζούμε σε μια εποχή που ο λαός και μαζί του η αριστερά πρέπει τολμηρά να ξανασηκώσουν το γάντι της κοινωνικής αντίστασης και της ανατροπής. Να στοχαστούν με ποιους τρόπους θα ξαναστηθεί η κοινωνία στα πόδια της συλλογικά και αλληλέγγυα, θα χτίσουν γειτονιές και πόλεις χωρίς ανέργους, άστεγους και πεινασμένους. Να ξανακάνουν αυτονόητο το να μην είναι κανείς χωρίς σπίτι, δουλειά, αξιοπρεπή μισθό, ασφάλιση. Να ξανακερδίσουν συλλογικά τον πολιτισμό, την παιδεία, την τέχνη. Να φτιάξουν τελικά μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς την κυριαρχία των νόμων της αγοράς. Μία άλλη κοινωνία με αυτοοργάνωση και συλλογική διαχείριση.

Στη Μια Πόλη Ανάποδα παλέψαμε και παλεύουμε κοιτάζοντας προς αυτή την εποχή.

Συγκρουστήκαμε υπερασπιζόμενοι το δημόσιο δωρεάν χώρο με τα ακριβά, άσχημα, μη λειτουργικά έργα που προώθησε η δημοτική πλειοψηφία μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ, χρυσές δουλειές με τον Μπόμπολα και τους μεγαλοεργολάβους. Τα κακόγουστα ακριβά και χωρίς λειτουργικότητα έργα βιτρίνας, εκχώρησαν δημόσια περιουσία.

Γιατί ο δημόσιος χώρος και η ζωή στο 21ο αιώνα δεν μπορούν να σχεδιάζονται με κριτήριο το κέρδος και το ποιος μπορεί να πληρώσει. Χρειαζόμαστε να ξανασχεδιάσουμε την πόλη μας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, την περιβαλλοντική προστασία, τη μέριμνα για όλους μας

Με συνέπεια αντιπαλεύουμε στην καλλικρατική πολιτική στο δήμο που σημαίνει δήμος-φορομπήχτης, δήμος-επιχείρηση, δήμος-προαγωγός των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και ρουσφετολογικών μηχανισμών και των περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Δεν υποτασσόμαστε στην πολιτική των προγραμμάτων εκμετάλλευσης και ανακύκλωσης των ανέργων που τους βαφτίζουν επιχειρηματίες, των προγραμμάτων «κοινωφελούς» εργασίας και voucher με απλήρωτους, ανασφάλιστους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Ο χρόνος, η δημιουργικότητα και η εργασίας μας είναι πολύτιμα αγαθά και δεν τα χαρίζουμε σε κερδοσκόπους που δεν θα διστάσουν να τα τσαλαπατήσουν, είτε αυτοί λέγονται επιχειρήσεις είτε δήμοι.

Παρά τα 5.000.000 πλεόνασμα ο δήμος άφησε έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεκάδες παιδιά, άφησε απλήρωτους τους 5 εργαζόμενους 2μηνίτες που προσέλαβε, κατάργησε τη πρωτοβάθμια υγεία του Δήμου, δημιούργησε «κοινωνική κουζίνα» με γεύματα επί πληρωμή.

Η στήριξη στη «Μια Πόλη Ανάποδα» σημαίνει καταδίκη της απερχόμενης Δημοτικής αρχής Τζουλάκη- Κουτελάκη που δεν είπαν κουβέντα ενάντια στη μνημόνια, δε ρώτησαν το λαό για τίποτα και έπραξαν κόντρα ακόμα και στα προεκλογικά τους προγράμματα.

Διεκδικούμε αγωνιστικά μαζί με κάθε Νεοσμυρνιώτη και Νεοσμυρνιώτισσα:

 • Προστασία κατοίκων από κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού, ανταλλακτικά δίκτυα βασικών αγαθών, κοινωνικά ιατρεία.
 • Βρεφικούς, παιδικούς σταθμοί χωρίς τροφεία για το σύνολο των παιδιών των εργαζομένων, με κατάλληλες υποδομές και προσωπικό. Επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών που έκλεισαν τα μνημόνια κι η προηγούμενη δημοτική αρχή. Επαναπρόσληψη του προσωπικού τους.
 • Δημοτικά γηροκομεία με δωρεάν διαμονή απόρων και φτωχών γερόντων – Μέριμνα για σίτιση απόρων κατοίκων.
 • Να μην κλείσει καμιά μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναβάθμιση υπηρεσιών.
 • Συντήρηση σχολικών κτιρίων με κρατικά έξοδα.
 • Όχι στην ανάθεση κοινωνικών λειτουργιών των δήμων σε ΜΚΟ και ιδιώτες και της υλοποίησης έργων με ΣΔΙΤ
 • Διεύρυνση των δομών αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα, όχι με όρους «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» αλλά κόντρα στη λογική του κέρδους. Αρνούμαστε την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και αντικατάστασή τους από ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό. Κατάργηση του ΕΣΠΑ και των «προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας». Μονιμοποίηση των εργαζομένων του δήμου.
 • Προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην καταστροφική «ανάπτυξή» τους. να περάσει στα χέρια του λαού της Νέας Σμύρνης η χρήση των εγκαταστάσεων του δήμου που τώρα αξιοποιούνται από ιδιώτες
 • Ανοιχτή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διαρκής εργατικός και κοινωνικός έλεγχος, ανοιχτοί, δημόσιοι και ανακλητοί προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, απολογισμοί, δομές άμεσης δημοκρατίας, Γενικές Συνελεύσεις Δημοτών, Τοπικές Συνελεύσεις γειτονιών
 • Σύγχρονα δικαιώματα και η πρόσβαση στον πολιτισμό, την τέχνη, τον αθλητισμό

Αν οι αγώνες είναι το ένα μέρος της λύσης, η αριστερά είναι το άλλο.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά. Εκείνη την Αριστερά που θα μπορούσε να είναι η ραχοκοκαλιά του πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού. Η Αριστερά που θα μπολιάζει το κίνημα με στόχους και πρόγραμμα ανατροπής, που θα βάζει στο στόχαστρο της την ΕΕ, το κεφάλαιο, το πολιτικό σύστημα, η Αριστερά που δεν θα ζητά απλώς να εκπροσωπήσει εκλογικά την οργή, αλλά να τη μετασχηματίσει σε κίνημα ανατροπής και συλλογικής δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Στη συγκρότηση μιας τέτοιας αριστεράς θέλουμε να συμβάλλουμε.

Η οργή μας να εκφραστεί και μέσα από τις εκλογές σε αριστερή και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

Παλεύουμε για Ζωή και όχι επιβίωση.

Και στις εκλογές ας ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Νέα Σμύρνη ΑΝΑΠΟΔΑ!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s