Kατηγορίες
Δήμος / Περιφέρεια

Νέα Σμύρνη – Πόλη της Ταξικής Αλληλεγγύης

Με μόνο όπλο την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και αξιοπρεπείς.

Στη Ν. Σμύρνη  που βιώνει τη κρίση του καπιταλισμού και οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχια, στην Ελλάδα του 2014 των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, των 3,7 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, με σχολεία και νοσοκομεία να συγχωνεύονται, με χιλιάδες να συνωστίζονται για δωρεάν λαχανικά στις λαϊκές, με συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια, μόνο μία μπορεί να είναι η απάντηση της Μιας Πόλης Ανάποδα. Η  ταξική αλληλεγγύη.

Γι’ αυτό η Μια Πόλη Ανάποδα συμμετέχει και στηρίζει μαζί με πολλούς αγωνιστές τη δημιουργία και λειτουργία της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και του Ιατρείου – Φαρμακείου Ταξικής Αλληλεγγύης.

Στο ιατρείο με καθημερινή λειτουργία, συμμετέχουν γιατροί περισσότερων από 20 ειδικοτήτων. Η λειτουργία του με τη βοήθεια κατοίκων και φαρμακοποιών της πόλης, δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν φάρμακα και πρόσβαση στη πρωτοβάθμια υγεία οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Αντίθετα ο «πλεονασματικός Δήμος μας» δεν έχει προσλάβει ούτε ένα γιατρό και κατάργησε την υποτυπώδη, προ μνημονίου, πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Στην Εργατική Λέσχη σήμερα 150 μαθητές λυκείου συμμετέχουν δωρεάν σε μαθήματα για το σχολείο και τις πανελλήνιες. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εκατοντάδες μαθητές συμμετέχουν στα «μαθήματα αλληλεγγύης». Την ίδια στιγμή η «δημοτική αρχή» φτιάχνει προκατασκευασμένα κουτιά-αίθουσες για να στεγάσει τους υπεράριθμους μαθητές.

Παράλληλα τρόφιμα συγκεντρώνονται και μοιράζονται σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη χωρίς δεσμεύσεις φιλάνθρωπων “χορηγών”.

Στην Εργατική Λέσχη σήμερα  εκατοντάδες ψυχαγωγούνται συλλογικά, μαθαίνουν, δημιουργούν. Τα 2 τελευταία χρόνια έγιναν εκεί πάνω από 80 εκδηλώσεις χωρίς κανένα αντίτιμο και χωρίς προϋπολογισμούς χιλιάδων ευρώ τύπου Ιωνικών γιορτών. Στο Δήμο των μνημονίων και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αντίστοιχες μορφές καταργήθηκαν.

Με 10άδες προβολές στη Λέσχη ο κινηματογράφος μπήκε στη καθημερινότητα εκατοντάδων κατοίκων τη στιγμή που και οι δύο Δημοτικοί κινηματογράφοι νοικιάζονται σε ιδιώτες. Οι μεγάλες εκδηλώσεις της ομάδας παραδοσιακών χορών της Λέσχης έφεραν εκατοντάδες ανθρώπους πιο κοντά στη ζωντανή λαϊκή παράδοση των ταπεινών της γης.

Η Μια Πόλη Ανάποδα ξέρει πως η κυβέρνηση του μνημονίου και ο δήμος του Καλλικράτη δεν θα υπερασπιστούν το δημόσιο συστήμα υγείας, τη δημόσια παιδεία, τη στήριξη  και περίθαλψη, τον πολιτισμό. Γι΄αυτό αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους, με εργαζόμενους και άνεργους, στη γειτονιά και στην πόλη, και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Μόνο εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την υγεία, την παιδεία, την εργασία, τον πολιτισμό.

Για να ζήσουμε κι όχι να επιβιώνουμε μέρα με τη μέρα, να σταθούμε όρθιοι απέναντι στην λαίλαπα της κρίσης και της φτώχιας υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών που υπάρχουν και χτίζουμε νέες. Βγαίνουμε στον δρόμο, συναντιόμαστε και μοιραζόμαστε την ανάγκη, τη χαρά και τον αγώνα. Χωρίς φιλανθρωπίες των «ισχυρών» που θυσαυρίζουν από τη δουλειά μας, μακριά από την υποκρισία των «αρχόντων» που τάζουν κοινωνικές παροχές σε ένα δήμο που έχει γίνει επιχείρηση.

Για μια Νέα Σμύρνη – Πόλη της Ταξικής Αλληλεγγύης

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε Μια Πόλη Ανάποδα 

Afisa_Poli14_afises_online2

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s