Kατηγορίες
Ανακοινώσεις Δήμος / Περιφέρεια

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε «Μια Πόλη Ανάποδα»!

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ»

Για  Νέα Σμύρνη, πόλη καθαρή από μνημόνια – τρόικα – ΕΕ- φασίστες,
αλληλέγγυα σε άνεργους – εργαζόμενουςΗ Νέα Σμύρνη βιώνει την κρίση του καπιταλισμού που στην Ελλάδα και διεθνώς συνεχίζεται, ενώ τα success story αποδεικνύονται παραμύθια σε μία Ελλάδα με πάνω από 1,5 εκατομ. ανέργους και πολίτες που αυτοκτονούν. Η δικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει τα μνημόνια υπηρετώντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η περίφημη «έξοδος στις αγορές», για δανεικά που τον τόκο τους «θα αποφασίσουν οι αγορές», διατυμπανίζεται προεκλογικά αλλά ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει σε άνεργο ή σε οποιονδήποτε από τα 2.5 εκατομμύρια που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο στόχος αυτής της πολιτικής δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους, αλλά η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, η ανασυγκρότηση του συστήματος και η περιφρούρηση των κερδών τους.

Οι δήμοι, γίνονται οι κατά τόπους εφαρμοστές των πολιτικών επιλογών του κεντρικού κράτους, πριν με το νόμο «Καποδίστρια» και τώρα με τον «Καλλικράτη». Δηλαδή των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ που γεννούν φτώχια, ανεργία, αύξηση φόρων για τους εργαζομένους, κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Την ίδια ώρα που εργολάβοι και «ημέτεροι» θα συνεχίσουν να μοιράζονται λεφτά των ΣΔΙΤ και του ΕΣΠΑ που δίνονται μέσω των δήμων για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργοδότες κερδίζουν από μειώσεις μισθών, φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγή και το ξεπούλημα μισοτιμής δημόσιων φιλέτων.

Ο «Καλλικράτης» είναι το πραγματικό μνημόνιο για τους δήμους. Οι δήμοι έχουν περισσότερες αρμοδιότητες με μειωμένους 60% (ως τώρα και ακολουθεί νέα μείωση!) τους πόρους που παίρνουν από το κράτος. Οι περιφέρειες, το κράτος και η Τρόϊκα μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ θα ελέγχουν αν με αυτά τα λιγότερα λεφτά οι δήμοι θα διατηρούν «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς». Με απλά λόγια, εμείς θα πρέπει να ανά-πληρώσουμε τις περικοπές, είτε μεσα από τη δημοτική φορολογία, είτε μέσα από την διωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, πληρώνοντας δηλαδή τελικά σε ιδιώτες. Ενώ η συγκυβέρνηση, με απανωτά νομοσχέδια, κάνει συνεχείς προσαρμογές στον «Καλλικράτη» ώστε η Τοπική Διοίκηση να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά ως κομμάτι του αστικού κράτους. Υποκρίνονται λοιπόν όσοι τάζουν σήμερα «καλύτερη διαχείριση του δήμου για τον πολίτη» ενώ κρύβουν αυτή την πραγματικότητα και τις συνέπειές της τόσο για το δήμο όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης έδρασε όλα αυτά τα χρόνια, συμμετείχε σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην πόλη και την κοινωνία, στις διαδηλώσεις και τους εργατικούς αγώνες ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, την πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Συναντηθήκαμε στις καταλήψεις των πλατειών και των δημοσίων χώρων υπερασπίζοντας την ύπαρξη και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά από όλους τους κατοίκους.

Βρεθήκαμε έξω απ’ τις πύλες της Χαλυβουργίας και τα Αμαξοστάσια, στους χώρους δουλειάς της περιοχής μας, δίπλα στους απολυμένους και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

Αναζητάμε ένα άλλο δρόμο μέσα στην κρίση, που στον κανιβαλισμό του κεφαλαίου, την «εμπορευματοποίηση» των πάντων, αντιτάσσει μορφές διεκδίκησης, συλλογικότητας και αλληλεγγύης των «απο κάτω». Στηρίζουμε τη δράση της Λαικής συνέλευσης, των πρωτοβουλιών ενάντια στα χαράτσια, τη διακοπή ρεύματος, τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Στηρίζουμε μαζί με άλλους αγωνιστές την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης. Ενώ ο Δήμος πετάει έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεκάδες παιδιά, στήνει πολιτιστικές φιέστες με τα λεφτά των δημοτών βάζοντας και εισιτήριο, στην εργατική λέσχη σήμερα 150 μαθητές λυκείου συμμετέχουν δωρεάν σε μαθήματα για το σχολείο και τις πανελλήνιες, εκατοντάδες ψυχαγωγούνται συλλογικά χωρίς να πληρώνουν, τρόφιμα μοιράζονται σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη με μόνο όπλο την ταξική αλληλεγγύη…

Την ώρα που που η κυβέρνηση διαλύει την πρωτοβάθμια υγεία και ο Δήμος δεν προσλαμβάνει γιατρούς για το δημοτικό ιατρείο, η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» μαζί με άλλους αγωνιστές στηρίζει το ιατρείο – φαρμακείο ταξικής αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης. Σήμερα το ιατρείο έχει καθημερινή λειτουργία, συμμετέχουν πάνω από 20 ειδικότητες γιατρών και με τη βοήθεια κατοίκων και φαρμακοποιών της Νέας Σμύρνης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα οι ανασφάλιστοι.

Συγκρουστήκαμε μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας με το «κράτος έκτακτης ανάγκης» του Δένδια, με τα ΜΑΤ της κυβέρνησης αλλά και το φασιστικό «εσμό» και τους δημοσιολόγους υπερασπιστές τους. Συνδιοργανώσαμε ενωτικά τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη γειτονία μαζί με άλλους αντιφασίστες αγωνιστές και τους antifa οπαδούς του ιστορικού Πανιωνίου, απαιτώντας μια πόλη ελεύθερη από το Ναζισμό.

Δεν ξεχνάμε, δεν περιμένουμε απ’ το κράτος να «καθαρίσει» τη Χρυσή Αυγή, ξέρουμε ότι το φασισμό τον τσακίζεις στο δρόμο ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος.

Παλεύουμε ενάντια στα μέτρα του Δήμου που λειτουργεί σαν φορομπήχτης, υποτακτικός της κυβερνητικής πολιτικής, πλασιέ των προγραμμάτων της ΕΕ που βαφτίζουν τους άνεργους επιχειρηματίες και στήνουν πάρτυ «αξιοποίησης των κονδυλίων» από ημέτερους ιδιώτες στις πλάτες των νέων, των 5μηνιτών και των ανέργων.

Δεν μπαίνουμε στις «συναλλαγές» τους, στη «διαχείριση» της δυστυχίας των φτωχών, δεν βάζουμε το δάχτυλο στο «μέλι» των «πολιτιστικών» παρεμβάσεων και των έργων βιτρίνας όπως στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χτεσινό. Ως δήμαρχοι το δίδυμο Τζουλάκη-Κουτελάκη επέβαλαν φορομπηκτικές πολιτικές, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις στο δήμο, εκχώρησαν δημόσια περιουσία(πλατεία Καρύλλου) και άσκησαν εξουσία ως οι εκλεκτοί των ιδιωτικών συμφερόντων.
Ξέρουμε ότι η απάντηση στα τοπικά προβλήματα, η βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων δεν θα κριθεί στο δήμο, στη «διαχείριση» του και στην επιλογή των προσώπων αλλά με πολιτικούς όρους.

Γι αυτό το ερώτημα που ανοίγεται μπροστά μας είναι: Διαιώνιση της κόλασης των μνημονίων –ΕΕ-κεφαλαίου, συμβιβασμός και υποταγή στην ευρωφυλακή και το σύστημα ή ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης για να βαδίσουμε σ’έναν άλλο δρόμο αντικαπιταλιστικό με τους εργαζόμενους στο τιμόνι;

Ξέρουμε ότι μια τέτοια πολιτική δεν μπορείς να την ανατρέψεις πατώντας σε δυό βάρκες.

Υπάρχουν και δυνάμεις, ακόμα και μέσα στον δήμο μας, που τροφοδοτούν αυταπάτες, ότι με την εναλλαγή στην κυβέρνηση και τους δήμους, χωρίς σύγκρουση με τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και της ΕΕ, με καλύτερη «διαπραγμάτευση» και «διαχείριση», με την ενσωμάτωση εκπροσώπων του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα.

Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο με ένα μεγάλο αντικαπιταλιστικό ρεύμα στην κοινωνία, με μια άλλη αντκαπιταλιστική, αντιδιαχειριστική, δημοκρατική αριστερά μπορεί να δωθεί η μάχη αποτελεσματικά.
Γι’ αυτό με όπλο την ταξική αλληλεγγύη επιμένουμε ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ.

Πριν από 4 χρόνια, στη διακύρηξή μας γράφαμε:

«…Η ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ δεν είναι κάτοχος της αλήθειας αλλά εδώ και 16 χρόνια είναι η συγκροτημένη μαχητική αντιπολίτευση. Δεν είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος, αλλά ένας απεργός εργαζόμενος….
Ενδεχόμενη έδρα μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι στη διάθεση των επιτροπών αγώνα και των λαϊκών συνελεύσεων των κατοίκων και η εναλλαγή σ’ αυτό θα είναι διαρκής.
Κανένας υποψήφιος μας δεν θα κάνει προσωπική προεκλογική καμπάνια».

επιμένουμε – ψηφίζουμε – στηρίζουμε

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s