Λέμε ΌΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Posted on 13/04/2014 από

0


logored

 

Δεν μας λείπουν οι ώρες για ψώνια, μας λείπουν οι δουλειές

Η επίθεση Κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ευρωπαικής Ένωσης έχει κάνει πλέον καθεστώς το τσάκισμα των μισθών όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την προώθηση των ατομικών συμφωνητικών, την εκ περιτροπής εργασίας και τις νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κατοχυρώνουν τα κέρδη των αφεντικών με εκμετάλλευση της στρατιάς ανέργων. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά όχι μόνο για αυτούς.

Την Κυριακή 13 Απριλίου τα πολυκαταστήματα  είναι πάλι ανοιχτά, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι του 2013. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, στους μεγαλοκαταστηματάρχες άνοιξε η όρεξη και ήδη ετοιμάζονται για την λειτουργία των όλων των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή προβλέπουν την “πειραματική” λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας. Γίνεται φανερό ότι πολύ γρήγορα η “πειραματική” λειτουργία θα επεκταθεί παντού.

Νεοσμυρνιώτες η κυβέρνηση λέει ψέμματα ότι θα μειωθεί η ανεργία με το μέτρο αυτό. Έχει διαλύσει κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων  με τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Η αλήθεια είναι ότι  η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο το κεφάλαιο, μιας και ο μικρέμπορας αυταποσχολοιύμενος  δεν μπορεί να αντέξει το αυξημένο λειτουργικό κόστος αφ’ ενός και αφ’ ετέρου το βιολογικό κόστος. Σε συνδυασμό και με τα άλλα μέτρα (φορολογικά, χαράτσια, τέλη, ενέργεια, δημ. Τέλη, στην υγεία κλπ.), οι μικροί έμποροι μοιραία θα οδηγηθούν πιο γρήγορα στην χρεοκοπία και στην ανεργία».

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και εργοδοτών, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στο προσκήνιο. Δίνοντας το στίγμα του ανυποχώρητου και πεισματικού αγώνα ενάντια σε κάθε μεθόδευση περαιτέρω χειροτέρευσης των όρων ζωής μας. Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στη δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού, χωρίς αναμονή.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης

13/04/2014

Advertisements