Οι αγώνες των εργαζομένων θα νικήσουν! Αλληλεγγύη στους απεργούς του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Posted on 09/11/2012 από

0


Η επιβλητική εργατική λαϊκή  κινητοποίηση, με την 48ωρη πανελλαδική  πανεργατική απεργία και τις  τεράστιες διαδηλώσεις, έστειλαν καθαρό μήνυμα: Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου δεν περνούν, ο λαός θα τα ανατρέψει, μαζί με την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και τη σύγχρονη «χούντα» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή εργαζομένων , ανέργων και νεολαίας στην απεργία, ειδικά την Τετάρτη στη συγκέντρωση  της πλατείας συντάγματος , αποδεικνύει  για μια ακόμα φορά ότι η  λύση βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες . Παρά και ενάντια στη στάση των κυβερνητικών–εργοδοτικών-γραφειοκρατικών  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ,  οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα πρωτοβάθμια σωματεία τους έδειξαν τη διάθεση τους στη μάχη για την ανατροπή όλων των μέτρων , δίνοντας και τη μάχη ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των  σωματείων εργαζομένων στους  Δήμους και της ΠΟΕ ΟΤΑ για  συνέχιση-κλιμάκωση του αγώνα  με 48ωρη απεργία.

Είμαστε αλληλέγγυοι  στον αγώνα των εργαζομένων του  Δήμου Νέας Σμύρνης που και αυτοί συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Νέας Σμύρνης να σταθούν στο πλευρό τους , στον δίκαιο αγώνα τους για την ανατροπή των μέτρων και την αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση της τρόικας  εσωτερικού με τη χθεσινή ψηφοφορία υπέγραψε τη θανατική της καταδίκη. Ήδη αποδεκατισμένη, βρίσκεται σε οριακό επίπεδο μέσα στη βουλή και καταδικασμένη από την πλειονότητα της κοινωνίας. Το μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα μπορεί να την ανατρέψει, κλιμακώνοντας τον αγώνα του και ανεβάζοντας σε ανώτερο επίπεδο την πολιτικοποίησή του, την μαχητικότητά του και τις μορφές πάλης του. Σε ρήξη με τις λογικές του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την αντίληψη της εκλογικής αναμονής και την ηττοπάθεια.

Η ιστορία το έχει δείξει: 

Ένας οργανωμένος και συνειδητοποιημένος λαός μπορεί να επιβάλλει έναν άλλο δρόμο, χωρίς χρέος, ευρώ και ΕΕ, χωρίς αρπαγή του πλούτου.

Μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκουν στους εργαζόμενους!

Μια Πόλη Ανάποδα

Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Advertisements