Kατηγορίες
Κινητοποιήσεις

25 Μαρτίου όλοι στους δρόμους! Ήρθε η ώρα και πάλι για παλλαϊκό ξεσηκωμό

Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας χειροτερεύει διαρκώς. Οι απολύσεις, η ανεργία, οι μειώσεις των μισθών μας, μαζί με την καταστολή και το φόβο, αποτελούν τις καθημερινές πρακτικές της κυβέρνησης του τραπαεζοαλήτη Παπαδήμ(ι)ου που κυβερνά με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, τη συναίνεση του ΛΑΟΣ και με την επιβολή της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Πληρώνουμε με λιτότητα, φόρους και χαράτσια ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. Το χρέος το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ–ΝΔ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα δάνεια στους βιομήχανους, τα έργα των εργολάβων. Πληρώνουμε για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο. Για να σωθούν αυτοί, καταστρέφουν τις δικές μας ζωές.

>>Τα μέτρα τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

>>Τα μέτρα τους χτυπούν ΜΟΝΟ τους εργαζόμενους και τη νεολαία

>>Οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο κερδίζουν με τα μέτρα

Ήρθε η ώρα να πούμε: Ως εδώ! Ή αυτοί ή εμείς!

Πρέπει να διώξουμε τώρα, με κάθε μέσο, τη  συγκυβέρνηση που έφτασε την κοινωνία στο χείλος του γκρεμού, ψηφίζοντας το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Να φύγουν τώρα όλοι αυτοί που έχουν χρεοκοπήσει τις ζωές μας.

Ο λαός δεν υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, δεν την αναγνωρίζουμε, την ανατρέπουμε. Δεν περιμένουμε να φύγουν, παλεύουμε για να τους διώξουμε.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμιά άλλη θυσία για το κεφάλαιο και τα κέρδη του. Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας. Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε συμφέρον να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανατροπή τους. Να κατέβουμε μαζικά στις πορείες, στις απεργίες, να απαιτήσουμε κλιμάκωση με γενικές πανεργατικές απεργίες. Να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις  εργατικές ενώσεις στις γειτονιές, όπως η Εργατική Λέσχη στη Νέα Σμύρνη, μέσα από τις λαϊκές μας συνελεύσεις, ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας!

«Με χίλια ονόματα μια χάρη, ακρίτας είτε αρματολός, αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός»

Μας λένε ότι οι επιλογές τους είναι μονόδρομος. Εμείς θα συνεχίσουμε να  φωνάζουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει άλλος δρόμος από τη σημερινή βαρβαρότητα. Μια άλλη κοινωνία διαφορετική από αυτήν που θέλει για μας το κεφάλαιο, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι. Μια άλλη κοινωνία από τη σημερινή καπιταλιστική που μόνο δεινά έχει επιφέρει στους εργαζόμενους και τη νεολαία αυτού του τόπου: ανεργία, μνημόνια, εκτίναξη του χρέους, διάλυση της εγχώριας οικονομίας . Ένας άλλος δρόμος που βάζει πριν από όλα τις ζωές και το μέλλον μας, που περνάει μέσα από τους αγώνες μας για να φύγουν όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, για να διαγραφεί το χρέος, να φύγουμε από το Ευρώ και την Ε.Ε, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες βιομηχανίες με το έλεγχο των εργαζομένων, για μια άλλη παιδεία και πραγματική δημοκρατία.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας:

> Για να φύγει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου

> Για την ανατροπή  της νέας «δανειακής σύμβασης» χρεοκοπίας του λαού

Παλεύουμε τώρα για:

> Διαγραφή του χρέους

> Έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. των αγορών

> Αυξήσεις στους μισθούς, απαγόρευση των απολύσεων, συλλογικές συμβάσεις και εργατικό έλεγχο παντού

Στις 24-25 Μάρτη κάνουμε τις παρελάσεις λαϊκές–εργατικές διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές, σε κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης και στο κέντρο της Αθήνας

Μια Πόλη Ανάποδα

Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s