Σάββατο 10 Σεπτέμβρη όλοι στη Θεσσαλονίκη!

Posted on 07/09/2011 από

0


ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Συμπληρώνονται δυο χρόνια που στα πλαίσια της τότε ΔΕΘ και εν μέσω προεκλογικής ατμόσφαιρας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό έλεγαν με κάθε ευκαιρία πως «λεφτά υπάρχουν». Δύο χρόνια μετά με τις εφαρμοσμένες πολιτικές κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ αποδεικνύεται πως εννοούσαν ότι τα είχαμε εμείς! Δύο χρόνια από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως εκφράστηκε στους μαχητικούς και πολύπλευρους αγώνες της προηγούμενης διετίας, εκτός από την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους (προπαγανδιστές) της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών, των διεθνών τοκογλύφων, της εργοδοσίας και του κεφαλαίου εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Δύο χρόνια μετά:

• Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα. Ιδιαίτερα στις ηλικίες 25-35 και 45-55 το ποσοστό αγγίζει το διπλάσιο του μέσου όρου ανεργίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα νέο κύμα μετανάστευσης των εργαζομένων από την χώρα.

• Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να αποτελούν καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τρόικας.

• Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων.

• Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.

• Καταστρέφουν το πανεπιστήμιο και την δημόσια εκπαίδευση με το νομό-πλαίσιο που ψήφισε στη Βουλή όλο το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και διαλύει κάθε έννοια μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος στο πτυχίο, εισάγει δίδακτρα, καταργεί το άσυλο για να επιβάλλει την λειτουργία του με όρους επιχείρησης, ενώ αυταρχικοποιεί και εντατικοποιεί τους ρυθμούς και την ροή των σπουδών για τους φοιτητές.

• Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις, όπως το Ελληνικό.

Δύο χρόνια μετά, η κυβέρνηση και όλο το μαύρο μέτωπο προχωρούν ταχύτατα στην εφαρμογή των πολιτικών που χάραξαν με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που γυρίζει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα, αφήνοντας να εννοηθεί πως σχεδιάζουν την λήψη και άλλων μέτρων ενώ:

• Οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ (όσα δηλαδή μας «χάρισαν» το ΔΝΤ και η ΕΕ!). Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%) και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει γοργά (σταδιακά) προς το συμφέρον των εργοδοτών.

• Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στον γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.

• Το ύψος των καταθέσεων από Έλληνες επιχειρηματίες σε τράπεζες του εξωτερικού αυξάνεται αντίστοιχα με το ύψος του εγχώριου χρέους.

Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς επιβεβαίωσαν ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στη νεολαία, με σκοπό να ξεπεραστεί η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση προς όφελος της αστικής τάξης καταδικάζοντας το λαό και την εργατική τάξη σε ένα σύγχρονο αποκρουστικό και βάρβαρο μεσαίωνα πλήρους εξανδραποδισμού μας. Τα κρισιακά φαινόμενα στις μητροπόλεις του καπιταλισμού δείχνουν ότι η αιτία για όλη αυτή την βάρβαρη επίθεση εναντίον μας βρίσκεται στον ίδιο τον πυρήνα και το χαρακτήρα του καπιταλισμού, είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος και υπογραμμίζουν την άμεση και αναγκαία επιλογή της ρήξης των εργαζομένων με το ίδιο το σύστημα και τις αξίες του κέρδους που βασίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης σε μια νέα απόπειρα αναδιοργάνωσης των παραγωγικών και των κοινωνικών σχέσεων με κέντρο τις ανάγκες του ελεύθερου κοινωνικού ανθρώπου.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Ίσα – ίσα η εργατική γραφειοκρατία συμβάλλει στο πέρασμα αυτής της πολιτικής, έχοντας αποδεχθεί τις βασικές ιδεολογικοπολιτικές επιλογές της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν αποτελούν απάντηση, αλλά παίρνουν χαρακτήρα εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων.

Οι πολύμορφοι και μαχητικοί αγώνες το προηγούμενο διάστημα, μέσω των μορφών πάλης που γέννησε το κίνημα των πλατειών, μαζί με τα δυναμικά εργατικά και νεολαιίστικα μπλοκ του κινήματος έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη!

Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι στην «εξυπηρέτηση» του ληστρικού χρέους.

Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα και με σωματεία που θα είναι πραγματικοί φορείς πάλης και υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων ενάντια στην χορτασμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και την δικτατορία του κεφαλαίου και του μαύρου πολιτικού μετώπου που την υπηρετεί για να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε διαχειριστής της ίδιας πολιτικής, με περιεχόμενο αντικαπιταλιστικής ρήξης με τους πυλώνες της αστικής επίθεσης σε σύνδεση με τη συνολική αμφισβήτηση, ρήξη και ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού της εποχής μας και σχηματισμό ανεξάρτητων οργάνων επιβολής της λαϊκής – εργατικής θέλησης.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

• Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Ούτε αναδιάρθρωση, ούτε επιμήκυνση. Διαγραφή του χρέους, σε ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους.

• Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.

• Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους: Κανονικές προσλήψεις σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της ελαστικής απασχόλησης. 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο.

• Όχι στο πρόγραμμα του ξεπουλήματος, της δημόσια περιουσίας. Να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, δωρεάν παιδεία και υγεία.

• Να καταργηθεί ο νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της Μπολόνια, στην «πιστοποίηση» και στην εξατομίκευση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.

• Αύξηση της φορολόγησης του κεφαλαίου, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής ανάγκης.

• Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, σε όλο το διάστημα ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα χρόνια. Διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

• Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Δημοκρατία και ελεύθερος συνδικαλισμός στους χώρους δουλειάς. Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου.

• Για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για Έλληνες και ξένους εργάτες.

Καλούμε σε διήμερο πανελλαδικών κινητοποιήσεων:

Στις 10 Σεπτέμβρη ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη) στις 6:00 το απόγευμα μαζί με εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, ανέργους και φοιτητικούς συλλόγους και πορεία προς τον Λευκό Πύργο και την έκθεση της ΔΕΘ.

Στις 11 Σεπτέμβρη όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Advertisements
Posted in: Χωρίς κατηγορία