Καταγγελία της Μια Πόλη Ανάποδα/10 ερωτήματα στον κ. Τζουλάκη

Ο εκπρόσωπος της τρόικας στην πόλη μας κ. Τζουλάκης έχει εξαπολύσει τους δημοτικούς αστυνομικούς του κατά μεταναστών που πουλάνε διάφορα είδη, στο όνομα της πάταξης του παραεμπορίου. Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας μας καταγγέλθηκε από αυτόπτες μάρτυρες: Στις 14/7/2011, Ομήρου και Βενιζέλου στις 13.00, σκηνές από ταινία παρακολούθησαν άναυδοι οι περίοικοι: δημοτικός αστυνομικός καταδιώκει μετανάστη που κουβαλάει την πραμάτεια του (ισοθερμικά σακουλάκια για μπουκάλια νερού) διασχίζοντας κάθετα την Ομήρου. Ο διώκτης φτάνει το θύμα του, το συλλαμβάνει και το ξυλοκοπεί μπροστά στα μάτια έκπληκτων περίοικων και διερχομένων. Ένας από τους αυτόπτες που επισημαίνει στον «σκληρό» δημοτικό αστυνομικό ότι δεν έχει δικαίωμα να δέρνει,  δέχεται απειλές ότι θα προσαχθεί στο τμήμα κλπ, ενώ ο αστυνομικός αρνείται να δώσει τα στοιχεία του, ισχυριζόμενος ότι είναι «η δημοτική αρχή» και «κάνει τη δουλειά του»- πάταξη του παραεμπορίου- την οποία παρεμποδίζει ο διαμαρτυρόμενος αυτόπτης.

Έχοντας διασταυρώσει την ακρίβεια της καταγγελίας που μας έγινε, ρωτάμε τον κ. Τζουλάκη, που προφανώς έχει την πολιτική ευθύνη αυτής της συμπεριφοράς:

1/ Τι θα γινόταν αν κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο χτυπούσε τον μετανάστη ή τον διώκτη του; Κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν για όσους έχουν μνήμη της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας.

2/ Παλαιότερα ο Μητσοτάκης («ο αστυνομικός δεν απολογείται, ο αστυνομικός είναι το κράτος…») και ο Πολύδωρας («πραίτορες»), πιο πρόσφατα ο Παπουτσής, έχουν δώσει το μήνυμα της αποχαλίνωσης στους αστυνομικούς. Ποιος έχει δώσει στους δημοτικούς αστυνομικούς το ελεύθερο να το παίζουν «Κάλαχαν» στους δρόμους της πόλης μας;

3/ Από πότε μια εμφανώς παραβατική συμπεριφορά των οργάνων του (ξυλοδαρμός εν μέση οδώ ανήμπορου ν’ αντιδράσει μετανάστη) δεν μπορεί να κριτικαριστεί από πολίτες που βλέπουν και φρίττουν, δεχόμενοι από πάνω και απειλές;

4/ Πού πηγαίνουν τα κατασχόμενα «παραεμπορεύματα»;

5/ Ποια καταστήματα της Νέας Σμύρνης πουλάνε το συγκεκριμένο είδος που κατασχέθηκε (ισοθερμικά σακουλάκια); Γιατί παρά τις προσπάθειές μας τόσον καιρό, δεν έχουμε  εντοπίσει κάποιο κατάστημα να πουλάει το χρήσιμο αυτό είδος στις μέρες του καύσωνα που διανύουμε. Ο συγκεκριμένος δηλαδή συμπαθής νεαρός μετανάστης θα έπρεπε μάλλον να επαινεθεί για τη δραστηριότητά του παρά να ξυλοφορτωθεί από τον «πραίτορα» του κ. Τζουλάκη.

6/ Ποια καταστήματα «πιέζουν» ενδεχομένως τον κ. Τζουλάκη να κυνηγάει μετανάστες και να τους ξυλοκοπεί δημοσίως; Ας γίνουν επιτέλους γνωστά για να μην ψωνίζουν απ’ αυτά όσοι συμπολίτες μας δε συμφωνούν με αυτές τις απαράδεκτες σκηνές στους δρόμους της Νέας Σμύρνης.

7/ Είναι πια φανερό στον καθένα ποια πολιτική ευθύνεται για τα λουκέτα στα μαγαζιά της Νέας Σμύρνης και της Ελλάδας: η πολιτική του κεφάλαιου, της τρόικας, του μνημονίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μόνο που ο κ. Τζουλάκης, εκλεκτός τους εκπρόσωπος στην πόλη μας, εφαρμόζει ακριβώς την πολιτική τους. Ας μην εξαπολύει λοιπόν τη δημοτική αστυνομία ενάντια στους ανήμπορους μετανάστες παριστάνοντας ότι στηρίζει τα μαγαζιά της Ν. Σμύρνης.

8/ Ποιος είναι ο επίδοξος «Κάλαχαν» της δημοτικής αστυνομίας; Έχει το δικαίωμα να κρύβει τα στοιχεία του όταν βιαιοπραγεί δημοσίως;

9/ Εάν ο εν λόγω υπάλληλος του Δήμου είναι κατά δήλωσή του «η δημοτική αρχή», τότε ο κ. Τζουλάκης αυτόχρημα τι είναι;

10/  Έχει  τέλος ο Δήμαρχος συστήσει στους αστυνομικούς του να είναι ευπρεπείς όταν τον εκπροσωπούν στις συνομιλίες τους με τους πολίτες της Νέας Σμύρνης;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s