Ο Γαλαξίας ανήκει στους κατοίκους (και σε κανέναν άλλον…)

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης για την άρνηση παραχώρησης του Γαλαξία για συζήτηση την 1η Μάη. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί από τη Μία Πόλη Ανάποδα και έχει ως θέμα την κρίση,την αντεργατική επίθεση και τη δημιουργία εργατικής λέσχης για την καθημερινή αλληλεγγύη και δράση όλων των εργαζόμενων και ανέργων στη Νέα Σμύρνη. Η πρόφαση της δημαρχίας για την άρνηση παραχώρησης του γαλαξία σε δημοτική παράταξη ήταν η ύπαρξη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη μη παραχώρηση του γαλαξία σε κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, αλλά μόνο σε «συλλογικότητες» (;) της Νέας Σμύρνης.

To «έξω οι πολιτικές συλλογικότητες», αλλά «μέσα οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για «συγκεκριμένους σκοπούς», δεν καταλαβαίνουμε ποια δημοκρατία και δημόσιο διάλογο προωθεί. Πίσω από την παραχώρηση του Γαλαξία σε συλλογικότητες με το προκάλυμμα της δήθεν ανεξαρτησίας, η δημοτική αρχή θέλει να φιμώσει κάθε φωνή και κυρίως να φιμώσει κάθε πρακτική προσπάθεια ενάντια στο μνημόνιο αστικών κομμάτων – κεφαλαίου – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης.

Εμείς το δηλώνουμε ρητά: ο Γαλαξίας πρέπει να δίνεται για εκδηλώσεις σε όποια νεοσμυρνιώτικη συλλογικότητα θέλει (μεγάλη ή μικρή, πολιτικοποιημένη ή όχι). Ο Γαλαξίας δεν πρέπει να παραχωρείται  μόνο σε όσους θέλουν να βγάλουν λεφτά από τη χρήση του ή για εκδηλώσεις με ρατσιστικό ή/και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο.

Όμως ο Γαλαξίας δεν είναι τσιφλίκι του δημάρχου για να αποφασίζει αυθαίρετα σε ποιον θα τον δίνει, αλλά δημοτικός χώρος που δεν μετατράπηκε σε καφετέρια, λόγω των αγώνων των κατοίκων. Δεν του αξίζει η ύπαρξη του ως μαυσωλείο με προκάτ εκδηλώσεις-δημόσιες σχέσεις. Αντίθετα, χρειάζεται οι κάτοικοι να πάρουν στα χέρια τους τον Γαλαξία. Θα ξαναπαλέψουμε με τους νεοσμυρνιώτες ώστε ο Γαλαξίας να είναι δημόσιος αυτοδιαχειριζόμενος χώρος μη εμπορευματικού χαρακτήρα, που να δίνει έκφραση στις εργατικές συλλογικότητες, στα κινήματα πόλης, στις πολιτιστικές, κοινωνικές ομάδες και άτομα.

Η κυνικότητα της δημοτικής αρχής (όμοια με τη συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου, «συντρόφου» του δημάρχου μας) πρέπει να σπάσει και θα σπάσει. Ο δήμος αρνείται στους κατοίκους το αναφαίρετο δικαίωμα της χρήσης του χώρου με στόχο την αντίσταση στο μεσαίωνα κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ, αλλά αυτή η τακτική θα σπάσει μαζί με τα μέτρα της κυβέρνησης. 

Νέα Σμύρνη,14 Απρίλη 2011

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s