Το κείμενο της ορκομωσίας του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της Μιας Πόλης Ανάποδα

Posted on 29/12/2010 από

0


Αύριο, Πέμπτη 30.12.2010 στις 7μμ, γίνεται η ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ο δημοτικός σύμβουλος της Μιας Πόλης Ανάποδα Αλέξανδρος Παπασπυρίδης θα διαβάσει το παρακάτω κείμενο:

Ως εκπρόσωπος της Mιας Πόλης Ανάποδα ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κατοίκων. Ορκίζομαι ότι θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων και ανέργων -ελλήνων και μεταναστών- και θα παλέψουμε για την ανατροπή του μνημονίου και της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ, και για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση.

Προβάλουμε τη θέση και αγωνιζόμαστε για πλήρη διαχωρισμό του κράτους καθώς και θεσμών από την εκκλησία. Η εκκλησία πρέπει να έχει εντελώς διακριτούς ρόλους από το κράτος και τα κοινά.  Η συμμετοχή μας στα κοινά ασκείται με την ελεύθερη βούληση μας και δε σχετίζεται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Είμαστε αντίθετοι, επομένως, σε θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες στις πολιτικές διαδικασίες.

Advertisements
Posted in: Χωρίς κατηγορία