Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη / Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους

Πέντε μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης, ο δήμαρχος Σ. Τζουλάκης φρόντισε άμεσα να δώσει διαπιστευτήρια για τη νέα του θητεία. Σε μια περίοδο που οι εργάτες και οι άνεργοι της πόλης στενάζουν από την πολιτική κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ, προτείνει αύξηση των δημοτικών τελών, των τελών για τους υπαίθριους χώρους και άλλων δημοτικών υπηρεσιών. Και όλα αυτά, λίγες βδομάδες μετά τις προεκλογικές θριαμβολογίες για τον εύρωστο οικονομικά δήμο…

Αυτή η επιλογή έρχεται σαν συνέχεια της απαράδεκτης επιβάρυνσης των κατοίκων με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς –τη στιγμή που 300 περίπου παιδιά της πόλης μας βρέθηκαν φέτος εκτός παιδικών σταθμών–, τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων και την παράλληλη μείωση των μισθών των υπολοίπων. Ταυτόχρονα, δίνουν απλόχερα χρήματα για παγοδρόμια, στολισμούς, επιχορηγήσεις στην εκκλησία, υπερπολυτελή λευκώματα.

Σήμερα, 20.12.2010, κάτοικοι της πόλης σταμάτησαν την απόπειρα της δημοτικής αρχής να περάσει αυτά τα μέτρα και διεκδίκησαν τη μείωση των δημοτικών τελών. Καλούμε τους εργαζόμενους και άνεργους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν δεχτούμε κανένα ανάλογο μέτρο, και σε κάθε τέτοια απόπειρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

Advertisement

Μία απάντηση στο “Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη / Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s