Συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης το Σάββατο 27.3 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Posted on 23/03/2010 από

1


«Με σταματούν στο δρόμο πολίτες και μου λένε ότι είναι έτοιμοι να δώσουν και το μισθό τους για την πατρίδα» Γ. Παπανδρέου

«Ευχαριστούμε τον έλληνα πρωθυπουργό για τη λιτότητα» Α. Μέρκελ

Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι αγορές, στο όνομα της χρεοκοπίας, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των δικαιωμάτων μας. Το βέβαιο είναι πως με την πολιτική που ακολουθείται θα οδηγηθούμε στη μαζική πτώχευση και χρεοκοπία των εργαζομένων, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τα πρόσφατα μέτρα μείωσης των μισθών και αύξησης των έμμεσων φόρων, καθώς και τις επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Τα μέτρα αφορούν ΜΟΝΟ τους εργαζόμενους

Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, απολύσεις, επιδοτήσεις κλπ). Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Κάθε χτύπημα στο δημόσιο θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Ήδη οι εργοδότες πάγωσαν τις διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις και μιλάνε για πάγωμα μισθών. Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό χτυπάνε στο σύνολό τους, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων, τη στιγμή που η προοπτική της ανεργίας μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη για όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Φτάνουν στο σημείο να θέλουν να φορολογήσουν τις αποζημιώσεις των απολυόμενων!!

Τα μέτρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

Μέσα σε δυο μόλις μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, στο πάγωμα των μισθών από 2000 € και πάνω, μετά στο πάγωμα όλων των μισθών, μετά στην περικοπή των επιδομάτων και τώρα στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού(!), για να μη μιλήσουμε για την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την επιδρομή των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη και καταβροχθίζει μισθούς και εισοδήματα. Οι ίδιοι (πχ. ΕΕ και ΔΝΤ) μιλάνε για περιοριστική πολιτική σε βάθος 10-20 χρόνων.

Τα ψέματά τους δεν έχουν όρια!

• Από τα 17,7 δισ. βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ (πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής), προέρχονται από 6.000 μεγαλο–οφειλέτες.

• Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009! Είναι ίσο, δηλαδή, με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους!

• Το έλλειμμα ισούται – παρά κάτι – με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 – 2015, χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον ως επιστέγασμα της… στήριξης του Σαρκοζί.

• Το έλλειμμα ισούται με τα… μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 – 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ!

ή αυτοί ή εμείς !!

Καμιά θυσία για το κεφάλαιο και τα κέρδη του! Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας. Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε συμφέρον να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο! Να κατέβουμε μαζικά στις πορείες, στις απεργίες, να απαιτήσουμε κλιμάκωση με γενικές πανεργατικές απεργίες. Να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές ενώσεις, μέσα από συνελεύσεις, ενάντια στη γραφειοκρατία, το συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας να μοιράσουμε τα πλούτη τους και όχι τη φτώχεια μας!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας!

Παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους στο διεθνές τραπεζο-πιστωτικό σύστημα

Αντίσταση και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης

Ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και της αντεργατικής επίθεσης

Advertisements
Posted in: Χωρίς κατηγορία