Γενική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου

Posted on 09/03/2010 από

0


Όλοι στους δρόμους – Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!

Για χρόνια ολόκληρα σου έλεγαν: Μην διαμαρτύρεσαι, μπορεί να υποστείς κάποιες θυσίες, αλλά το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Ευρώ, ΟΝΕ, Ολυμπιακοί Αγώνες. Πόση «εθνική υπερηφάνεια»…

Αντί, όμως, για τη μέρα της δικαίωσης, έρχεται σήμερα η νύχτα της μείωσης των μισθών και της αύξησης των φόρων.

Μέσα από τα κανάλια προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση είναι απαραίτητα και είναι για το καλό μας. Μας λένε ότι η καλή κυβέρνηση δεν θέλει, αλλά τι να κάνει και αυτή. Μας λένε ότι φταίνε οι κερδοσκόποι και οι αγορές γενικά.

Τα πάντα για το κεφάλαιο…

Με το που ξέσπασε η κρίση εκεί που έλεγαν ότι δεν είχαν ευρώ για μισθούς, ασφάλιση και συντάξεις, βρήκαν δισεκατομμύρια για να «στηρίξουν» τις φούσκες των τραπεζιτών και των επενδυτικών εταιρειών, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο! Δεν μιλούν για τις τεράστιες ενισχύσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές προς τη μεριά του κεφαλαίου. Δεν λένε λέξη για τους αρχιληστές τραπεζίτες που ενώ οι ίδιοι δανείζονται με 1% επιτόκιο (με κρατική εγγύηση!) με τη σειρά τους δανείζουν με 5% το δημόσιο. Ξεχνούν τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες. Ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την χαμηλότερη φορολογία κεφαλαίου στην Ευρώπη! Αποσιωπούν την εκτεταμένη και συνειδητή ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Τίποτα για τους εργαζόμενους

Για πρώτη φορά μετά τη χούντα έχουμε πραγματική μείωση των μισθών και των επιδομάτων έως και 10%, για να μη μιλήσουμε για την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την επιδρομή των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας, το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη και καταβροχθίζει μισθούς και εισοδήματα.

Να γίνουμε η κρίση τους!

Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου και οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανένα. Αντίθετα, μας ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί σε αυτό τον τόπο από την εργασία μας. Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσουμε ομαδικά, εκχωρώντας δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη. Με το μόνο τρόπο που έχουμε στα χέρια μας με τον αγώνα και τη ρήξη με αυτή την πολιτική.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου

• Ούτε ευρώ από την τσέπη των εργαζόμενων για την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο. Να ανατραπεί η οικονομική πολιτική, να σπάσει το αντιλαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, απειθαρχία στην ΟΝΕ – ΕΕ. Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά. 1500 αρχικός μισθός.

• Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

• Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Advertisements
Posted in: Χωρίς κατηγορία