Αλληλεγγύη στο Δίκτυο Σπάρτακος

Η Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης υπογράφει μαζί με πολλούς άλλους φορείς, σωματεία και συλλόγους το ψήφισμα αλληλεγγτύης στο Δίκτυο Σπάρτακος:

Ολοένα περισσότερο, η δράση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων ενοχλεί. Κράτος, Στρατός και κυβέρνηση αποφάσισαν ότι πρέπει να Ανακοπεί! Η επερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Μ. Βορίδη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, από το βήμα της βουλής, με τίτλο: «Πρόσκληση για ανυπακοή στους νεοσύλλεκτους από ομάδες αριστεριστών», είναι σαφής: Σταματήστε τους!

Αποκαλεί «ανυπακοή και ανταρσία» τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς των φαντάρων. Αδιαφορεί για τις αυτοκτονίες, τα ατυχήματα, τα τρομακτικά ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα φαντάρων και ΕΠΟΠ. Αυτό που τον νοιάζει είναι να πάψουν οι αγώνες και η αμφισβήτηση μέσα στα στρατόπεδα. Να παύσει ο Συνδικαλισμός των Φαντάρων, το κίνημα Μέσα κι Έξω από το Στρατό. Το ΛΑΟΣ επαναλαμβάνει την πρακτική ποινικοποίησης της ανεξάρτητης ενημέρωσης (site Athens Indymedia).

Προηγήθηκε ο κ. Β.Μεϊμαράκης της ΝΔ (την πολιτική του οποίου αναβαθμίζει και σκληραίνει ο κ. Βενιζέλος) που στοχοποιούσε όποιον έκανε επερωτήσεις στη Βουλή, ως φορέα «αναπαραγωγής αντιλήψεων διαφόρων Επιτροπών Αλληλεγγύης Στρατευμένων», που θέλουν το κακό του έθνους και του στρατού του!

Δεν είναι μόνο αυτά. Παρακολουθήσεις, υβριστικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, διαρροή πληροφοριών σχετικά με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ «ύποπτων», «αντεθνικών» blog είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά της ξέφρενης επιχείρησης τρομοκράτησης του Δικτύου Σπάρτακος από κρατικούς μηχανισμούς και ακροδεξιούς κύκλους που δρουν στο σκοτάδι.

Επί ΠΑΣΟΚ εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε συντρόφους που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό σε φαντάρους και γονείς έξω από στρατόπεδο στην Κόρινθο κι όπλισε το χέρι όσων τοποθέτησαν (ευτυχώς χωρίς επιτυχία) χειροβομβίδα σε αμάξι μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Είναι η συνέχεια της πολιτικής που επιχείρησε να Καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο, έκανε επίδειξη Μηδενικής Ανοχής στα κινήματα και τις λαϊκές ελευθερίες το Δεκέμβρη του 2009, πυροβολούσε μαθητές το 2008.

Μυστικές και ένστολες δυνάμεις καταστολής, ακροδεξιές ομάδες και ΜΑΤ-ΕΚΑΜ πάνε χέρι χέρι, με το ΛΑΟΣ να γίνεται ΛΑΓΟΣ στην κούρσα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Κυρίως όμως, η επίθεση εναντίον μας αποτελεί την ανώτερη εκδήλωση της ακραίας κρατικής καταστολής κι απόπειρας τρομοκράτησης αγωνιστών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, των βάναυσων εργοδοτικών επιθέσεων σε χώρους δουλειάς και καταστολής του φοιτητικού κινήματος, των ρατσιστικών επιθέσεων, της κατάργησης κάθε κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος. Αποτελεί συμπύκνωση του καλά σχεδιασμένου, από ελληνικό κράτος και ΕΕ, νέου – αγριότερου – γύρου της αντεργατικής επίθεσης στο όνομα της κρίσης.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Η επίθεση σε όσους υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους κι αμφισβητούν τα ιδανικά της ακραίας εκμετάλλευσης των καταπιεσμένων στο όνομα της «εθνικής ενότητας» του κράτους και του κεφαλαίου των καταπιεστών τους, είναι επίθεση σε όλους μας!

Η επίθεση στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, είναι επίθεση στου Αντιπολεμικό-Αντιμιλιταριστικό κίνημα. Απαιτεί την απάντηση του φοιτητικού κινήματος, των ταξικών εργατικών σωματείων, κάθε αγωνιστή και συλλογικότητας που διεκδικεί καλύτερη ζωή. Δε μας φοβίζουν. Μας οργίζουν!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟI ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤHΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s