Για την τρομοκρατική επίθεση στους Γ. και Τ. Γιαννατσή, αγωνιστές των κινημάτων πόλης και της αριστεράς

Posted on 03/12/2009 από

0


Κείμενο-πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης-Μια Πόλη Ανάποδα προς τις αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης:

Καταγγέλλουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της 20ης Νοεμβρίου οι σύντροφοι Γιάννης και Τρισεύγενη Γιαννατσή δραστήριοι μαχητές στα ζητήματα πόλης και περιβάλλοντος, από τραμπούκους, οι οποίοι αφού έσπασαν τα τζάμια της πόρτας εισόδου του σπιτιού του στα Άνω Πετράλωνα, πέταξαν βόμβα μολότοφ και εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία ευτυχώς δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Γνωρίζοντας το ήθος και την σημαντική δράση τους στα κοινωνικά κινήματα, και ιδίως στο κίνημα των κατοίκων των Πετραλώνων κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κατά της εμπορευματοποίησης του Λόφου Φιλοπάππου αλλά και κατά της απόπειρας μετατροπής των Πετραλώνων σε «διασκεδασούπολη» προέκταση του Θησείου και του Γκαζιού, θεωρούμε πως αυτή η επίθεση είναι επίθεση εναντίων όλων των κινήσεων πόλης και μας αφορά άμεσα. Η δράση τους αυτή δείχνει και αυτούς που κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.

Ας σημειωθεί ότι ο Γ. Γιαννατσής είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στο κεφάλι στο Γκάζι, τον Iούλιο του 2007, από ομάδα ροπαλοφόρων που ξεπήδησε μέσα από τις γραμμές της αστυνομικής δύναμης που επιτηρούσε διαμαρτυρία κατοίκων με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό γυναίκας από τον Προαστιακό στην περιοχή.

Όλως τυχαίως η εμπρηστική δολοφονική επίθεση έγινε λίγα τετράγωνα από το σημείο που «άγνωστοι» έριξαν το βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κουνεβα και που η συλλογικότητα των Πετραλώνων είχε ενεργά σταθεί στο πλευρό της

Η νέα αυτή προσπάθεια εκφοβισμού, αποτελεί άλλον ένα κρίκο της κατασταλτικής αλυσίδας των τελευταίων χρόνων, μιας αλυσίδας, από εργοδοτικές επιθέσεις και τρομοκρατία σε βάρος ταξικών συνδικαλιστών (με κορυφαία την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα), επιθέσεων σε στέκια νεολαίας και χώρους των κινημάτων πόλης, σε γραφεία και λέσχες οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, των προληπτικών συλλήψεων και προσαγωγών που είχαμε στον πρόσφατο εορτασμό του Πολυτεχνείου, των επιδρομών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, της κήρυξης της απεργίας των λιμενεργατών ως παράνομης.

Η επιλογή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και από την προηγούμενη της ΝΔ, τέτοιας κλίμακας έντασης της καταστολής, δημιουργεί το πεδίο και τις προϋποθέσεις ώστε να απελευθερωθούν και να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά διάφορες «παρακρατικές δυνάμεις», ταυτόχρονα ή σε συνεργασία με τους «επίσημους» μηχανισμούς καταστολής.

Οι επιθέσεις τέτοιου τύπου αποδεικνύουν μια συντονισμένη επιχείρηση προληπτικής τρομοκράτησης και καταστολής πολιτικών χώρων, αγωνιστικών συλλογικοτήτων εργαζομένων, κατοίκων και νεολαίας, που συμβάλλουν στη συγκρότηση πολιτικών και κοινωνικών αντιστάσεων.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, η οικοδόμηση στις γειτονιές αγωνιστικών συλλογικοτήτων διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων) και αντίθεσης τόσο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, για την καπιταλιστική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, όσο και στις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί αγκάθι στα σχέδια τους και πρέπει να χτυπηθεί.

Η απάντηση μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την κλιμάκωση της δράσης και της συμβολής μας στην ένταση των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Με την επιμονή στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τη συγκρότηση επιτροπών κατοίκων και λαϊκών συνελεύσεων, για να τεθούν οι κοινωνικές ανάγκες στο προσκήνιο.

Δεν θα επιτρέψουμε να «θαφτεί» αυτή η υπόθεση και να μπει στο αρχείο όπως έγινε με το βιτριόλι στην Κωνσταντίνα, τον εμπρησμό στην Γκιώνα η και την χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών. Απαιτούμε την άμεση αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ειδικότερα μπροστά στις επικείμενες διαδηλώσεις του Δεκέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όσοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθεί το μαζικό κίνημα είναι βαθιά γελασμένοι. Η απάντηση μας θα είναι στους δρόμους του αγώνα.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Advertisements
Posted in: Χωρίς κατηγορία