Οι διακοπές είναι ανάγκη – Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι δικαίωμα!

free_camping

Αυτό το καλοκαίρι όλο και λιγότεροι θα κάνουν διακοπές. Ας όψεται η κρίση, η λιτότητα, η αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, η ασυδοσία της τουριστικής βιομηχανίας.

Και οι περισσότεροι από τους «τυχερούς»  είναι αναγκασμένοι να χρυσοπληρώνουν κάκιστες «υπηρεσίες».

Κι όμως, οι διακοπές είναι ανάγκη και δικαίωμα των εργαζομένων. Η υπεύθυνη επαφή με τη φύση είναι επίσης δικαίωμα και ανάγκη.

Δυστυχώς, μια σειρά αντισυνταγματικών νόμων απογορεύουν την ελεύθερη κατασκήνωση, επικαλούμενοι την προστασία της φύσης από τη ρύπανση και τις πυρκαγιές. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές είναι οι φύλακες του φυσικού τοπίου.

Φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε τραγελαφικές σκηνές αστυνομικής καταστολής στις παραλίες όπου υπάρχουν ελεύθεροι κατασκηνωτές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η καταστολή ενισχύει την τουριστική βιομηχανία όλων των διαβαθμίσεων, σε βάρος των αναγκών των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, επεκτείνει τον περιορισμό του ζωτικού χώρου και της ελευθερίας σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, ακόμα και στις παραλίες και τις διακοπές.

Γι’ αυτό λέμε: Μην τραβάτε τη σκηνή στα άκρα – Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι δικαίωμα μας – Οι διακοπές είναι ανάγκη των εργαζομένων

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s