Καταγγελία της Αριστερής Παρέμβασης στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μια Πόλη Ανάποδα

Posted on 11/12/2008 από

0


Στις 9 Δεκεμβρίου ημέρα τέλεσης της κηδείας του Αλέξη , που άδικα έφυγε από τη ζωή στα 15 χρόνια του , θύμα της κρατικής βίας και καταστολής, δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην πόλη μας, στις γειτονιές της, δημιουργώντας σοβαρά επεισόδια. Αδικαιολόγητα και απρόκλητα επιτέθηκαν σε νέους ανθρώπους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που παρευρίσκονταν στην κηδεία.

Με ρίψη χημικών με συλλήψεις και κλίμα τρομοκρατίας επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την πολιτική της κυβέρνησης, πολιτική καταστολής και βίας χωρίς να σεβαστούν ούτε την ημέρα της κηδείας του παιδιού. Δεν δίστασαν μάλιστα να συλλάβουν και έναν δεκατετράχρονο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος δίπλα στο νεκροταφείο.

Οι κάτοικοι βγήκαν μαζικά στους δρόμους αποδοκιμάζοντας την αστυνομία και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν προς το μέρος των ΜΑΤ και ουσιαστικά τους έτρεψαν σε φυγή. Το ίδιο συνέβη και όταν η ομάδα Ζ εμφανίστηκε στην Ελ. Βενιζέλου προσπαθώντας και αυτή να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας.

Καταγγέλλουμε τις τακτικές της κυβέρνησης που διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος απαξιώνουν και κτυπάνε τις λαϊκές κινητοποιήσεις και την ίδια στιγμή ενισχύουν το ρόλο των δυνάμεων καταστολής και δημιουργούν δολοφόνους για να επιβάλλουν την τάξη. Τη νέα τάξη την τάξη της σιωπής της συναίνεσης της αποχής από τους αγώνες της εσωτερίκευσης του φόβου και της απελπισίας της ατομικής λύσης και του αδύνατου να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Κουτελάκη που συναίνεσε στην παρουσία της αστυνομίας στην πόλη μας.

Καλούμε τους Νεοσμυρνιώτες/σσες σε μαζική συμμετοχή στους αγώνες που θα ακολουθήσουν για να πάει το κίνημά μας πέρα από την οργή για αποφασιστικούς νικηφόρους αγώνες ανατροπής.

Advertisements
Ετικέτα:
Posted in: Χωρίς κατηγορία