Για τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Posted on 07/10/2008 από

0


Πραγματοποιήθηκε χθες (6.10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την επιβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Αργά το βράδυ ψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου για την επιβολή τροφείων.

Η συνεδρίαση ήταν πολλαπλά διδακτική και ενδεικτική των αντιφάσεων που διατρέχουν όλες τις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις: νεοδημοκράτες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφιζαν κατά των τροφείων (προφανώς δημαγωγώντας, αφού η πρόταση τους για απόρριψη των τροφείων αφορούσε την φετινή χρονιά και η υποστήριξη τους στη ΝΔ είναι δεδομένη), την στιγμή που δημοτικοί σύμβουλοι του Συνασπισμού ψήφιζαν υπέρ, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα της «βαθιάς» εξουσίας. Σύμβουλοι της κ. Κατσέλη έχτιζαν την «φιλολαϊκή» τους επιχειρηματολογία υπερασπιζόμενοι τον «Καποδίστρια», που, ως γνωστόν, βαθαίνει την επιχειρηματικοποίηση των δήμων και την ανταποδοτική τους λειτουργία (πιο συνεπής η κ. Απέργη του κατσελικού ΠΑΣΟΚ που ψήφισε υπέρ των τροφείων για να μην «αυτοαναιρεθεί» όπως δήλωσε), ενώ οι του ΚΚΕ και οι διαφωνούντες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψέλιζαν αμήχανες δικαιολογίες στα «καρφώματα» του δημάρχου για την επιβολή τροφείων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται σε δήμους που ελέγχονται από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Πλήρης διάσταση λόγων και έργων από όλους, με πιο ανάλγητους τους «προοδευτικούς» δημοτικούς συμβούλους του Κουτελάκη, που πραγματικά έδωσαν ρεσιτάλ. Οι άνθρωποι είναι τόσο εξουσιολάγνοι που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι μισθωτοί. Έφτασαν στο σημείο να πούνε ότι δεν είναι πολλά τα 60-80 ευρώ το μήνα για τροφεία για κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ! Κύριοι και κυρίες της συμπολίτευσης θα φροντίσουμε να μην ξεχαστεί τίποτα από όσα προκλητικά είπατε στο δημοτικό συμβούλιο, ειδικά οι κ.κ. Ιακωβάκη, Καστόρης, Δεληγιάννη, Μουτοπούλου, Κασίμη. Αργά ή γρήγορα ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και των νέων θα δώσει την απάντησή του.

Επί της ουσίας: Όσα φιλολαϊκά και αντινεοφιλελεύθερα κι αν λες, αν είσαι με τη διαχείριση της λειτουργίας των δήμων Α.Ε. και τροφεία θα βάλεις και υψηλά δημοτικά τέλη θα έχεις και συμβασιούχους θα διατηρείς. Θα χορεύεις με τους ρυθμούς των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δέχεσαι την κρατική υποχρηματοδότηση και θα μετατρέπεις τους δήμους σε επιχειρηματικές μονάδες.

Ο «ρεαλισμός» τους χειροτερεύει τη θέση των εργαζομένων, ο «ρεαλισμός» τους είναι αναχρονισμός. Απέναντι τους μπορούμε να ορθώσουμε τον ρεαλισμό των ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, να αλλάξει προς το φιλολαϊκότερο. Χρειάζονται βαθιές πολιτικές και οικονομικές τομές που θα πραγματοποιηθούν μόνο σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Ανανεώνουμε το κάλεσμα μας προς τους «από κάτω», τους καλούμε να συγκροτήσουν κινήματα και επιτροπές κατοίκων. Εμείς από τη μεριά μας θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό. Δεν πιστεύουμε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια, αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τη φθορά της πόλης και των κατοίκων της, συμβάλλοντας μαζί με άλλους στην αντικαπιταλιστική υπέρβαση της κρίσης.

Advertisements
Posted in: Χωρίς κατηγορία