Τοπικό Συμβούλιο Νέων Νέας Σμύρνης: Όχι ευχαριστούμε, μπορούμε και μόνοι μας!

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Τοπικό Συμβούλιο Νέων της Νέας Σμύρνης (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), το οποίο εκφράζει μόνο τα υπολείμματα των κομματικών νεολαιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού και κανέναν άλλο (απόδειξη είναι η πολύ χαμηλή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες). Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. φτιάχτηκαν για να κάνουν ανώδυνη για το σύστημα την δυσαρέσκεια των νέων. Κάτι σαν την «Βουλή των Εφήβων»: γεροντικές ηθικολογίες και ευχολόγια, ενίοτε και κάποια πιο «δυσάρεστη» κουβέντα για τους κρατούντες, αλλά επί της ουσίας τίποτε.

Αλήθεια, μπορεί το ΤΟ.ΣΥ.Ν. να εκφράσει την αγωνία της «γενιάς των 700 Ευρώ»; Μα είναι οι πολιτικές των κομμάτων που συγκροτούν το ΤΟ.ΣΥ.Ν. εκείνες που δημιούργησαν μια γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της.

Μπορεί το ΤΟ.ΣΥ.Ν. να ξεσηκώσει τη νεολαία της πόλης ενάντια στον αντεργατικό Μεσαίωνα; Να «ξεσηκώσει»; Το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να παρευρίσκεται ο πρόεδρος του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να «εκφέρει τις απόψεις του». Τόση νεανική επαναστατικότητα! Και έχουν το θράσος να παρουσιάζουν την παρουσία του προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν. στο δημοτικό συμβούλιο ως κατάκτηση, τη στιγμή που η παρουσία των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο και η εκφορά της γνώμης τους είναι κατοχυρωμένη.

Η νεολαία δεν έχει ανάγκη από «εκπροσώπους», πολλώ δε μάλλον από τους γραβατομένους μπούληδες της ΟΝΝΕΔ και της Ν. ΠΑΣΟΚ. Τους μάθαμε αυτούς στις σχολές και στην εργασία: Γιάπηδες και καρεκλοκένταυροι που ενδιαφέρονται μόνο για την κομματική και επαγγελματική τους ανέλιξη. Σάρκα από τη σάρκα των διεφθαρμένων κομματικών τους μπαμπάδων. Όσο για τη συμμετοχή της Ν. ΣΥΝ, αποδεικνύεται πόσο κάλπικη είναι η ριζοσπαστικότητα της, πόσο χωμένο είναι το κόμμα της στους συστημικούς μηχανισμούς.

Αντίθετα, η νεολαία έχει αποδείξει ότι μπορεί να επινοεί δημοκρατικές μορφές αγωνιστικής έκφρασης και μάλιστα πλειοψηφικές χωρίς το καπέλωμα των καθεστωτικών κομμάτων, σαν τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Συντονιστικά των καταλήψεων στο πρόσφατο (και συνεχιζόμενο) κίνημα των ΑΕΙ-ΤΕΙ εναντίον του νόμου-πλαίσιο. Μπορούμε λοιπόν και μόνοι μας, χωρίς νταβαντζήδες.

Ας αφήσουμε το ΤΟ.ΣΥ.Ν. να βουλιάξει στην ανυποληψία. Ούτως ή άλλως η νεολαία αποστρέφεται το πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς του. Μετά από πολύ καιρό δείχνει δείγματα ριζοσπαστικοποίησης, που εκτιμούμε ότι θα πολλαπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον. Το ζήτημα είναι πως θα ενωθεί η νεολαία της ανασφάλειας, όχι για να κάνει το κατοικίδιο στα σαλόνια του συστήματος, αλλά για να το ανατρέψει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s