Τον τελευταίο λόγο θα τον πει το κίνημα – Αλληλεγγύη στον φοιτητικό αγώνα

Posted on 30/05/2008 από

0


Ο νόμος-πλαίσιο μετατρέπει τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε κολλέγια, δηλαδή αυταρχικά εκπαιδευτήρια πλήρως υποταγμένα στους νόμους της αγοράς, με μάνατζερ, δίδακτρα, απάνθρωπους ρυθμούς σπουδών, χωρίς ελεύθερο φοιτητικό συνδικαλισμό και πανεπιστημιακό άσυλο, για να παράγονται εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.

Οι πρυτανικές και προεδρικές εκλογές θα εκλέξουν πρυτάνεις με υπερεξουσίες που θα εφαρμόσουν το νέο νόμο. Το καροτάκι είναι η καθολική ψηφοφορία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν είναι όμως ίδιες όλες οι εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καθηγητικές κλίκες και οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ της μίζας και των πελατειακών σχέσεων τάσσονται υπέρ. Θα ανέβουν οι δουλειές τους.

Κάνουν τα πάντα για να εφαρμοστεί ο νόμος. Τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα συκοφαντούν, τα ΜΑΤ χτυπάνε, οι παρακρατικοί βγαίνουν από τη ναφθαλίνη. Πίσω ολοταχώς στην εποχή της ΕΡΕ ή πρόβες ενός νέου ολοκληρωτισμού; Είναι πολλά τα λεφτά.

Κυβέρνηση, καθηγητικά λόμπυ, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ θέλουν να ξεμπερδέψουν με το φοιτητικό κίνημα: «Μειοψηφίες», «τυχοδιώκτες αριστεριστές», «προβοκάτορες». Για άλλη μια φορά είναι «οι νέοι που τους έλεγαν αλήτες». Τι κι αν ο νόμος έχει καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας – πλην Λακεδαιμονίων φυσικά.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ απαιτείται η στήριξη των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Μην πιστεύετε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Απομονώστε τα κόμματα του συστήματος. Αντισταθείτε στη γενικευμένη κρατική και τηλεοπτική τρομοκρατία. Στην Ελλάδα των 700 ευρώ, η ελπίδα είναι στους ανεξάρτητους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Εμείς για τους φοιτητές και οι φοιτητές για εμάς.

Ανεξάρτητη ενημέρωση:

http://www.edopolytexneio.org/

Μπράβοι, ΔΑΠίτες και χρυσαυγίτες υπέρ της …δημοκρατίας – φωτογραφικά ντοκουμέντα:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=871658

Η συναινετική φράου Άννα Διαμαντοπούλου εναντίον των φοιτητών:

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/61837/7/7/1/showdoc.html

Η ανακοίνωση της «Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού» (των εργολάβων των ΚΠΣ, των τσάτσων του Σημίτη και οπαδών του Τσαουσέσκου):

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=2629

Το ΚΚΕ, ο κόκκινος συμπαραστάτης της κυβέρνησης:

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/5/2008&id=9752&pageNo=16&direction=1

Advertisements
Ετικέτα:
Posted in: Χωρίς κατηγορία