Διήμερο της Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Διήμερο πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης για τον χώρο και την πόλη διοργανώνει η «Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης» και η εφημερίδα «Μια Πόλη Ανάποδα» στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του 1ου γυμνασίου Νέας Σμύρνης (Κοραή 20).

Το διήμερο έχει στόχο να ανοίξει την συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στην πόλη, το χώρο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Να συσσωρεύσει την πλούσια εμπειρία από τους αγώνες των κατοίκων που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια για τις κεραίες, το Γαλαξία, το Μπούρμπουλα κ.α. Να συζητήσει πάνω στην επίθεση που δέχονται και οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι, την ιδιωτικοποίησή τους, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου χώρου, να συζητήσει για την μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις.

Επίσης υπάρχει ειδική συζήτηση για το γήπεδο του Πανιώνιου, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλει στην κινητοποίηση που έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι της περιοχής μας με στόχο να ανατραπούν τα σχέδια Κουτελάκη και Τσακίρη για γήπεδο μιας χρήσης και εμπορικό κέντρο στην πλάτη των κατοίκων και παράλληλα να απαντήσει τι είδους αθλητικές υποδομές έχουν ανάγκη οι κάτοικοι.

Φιλοδοξούμε ακόμη, με το κάλεσμα στα υπόλοιπα αντικαπιταλιστικά σχήματα γειτονιών της Αθήνας και μέσα από την αντίστοιχη συζήτηση να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για έναν μόνιμο συντονισμό που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να δίνουμε νικηφόρα τις μικρές και μεγάλες μάχες, για μια πόλη των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Οι τρεις κύριες συζητήσεις θα πλαισιωθούν από κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα αναφέρονται στα θέματα της πόλης και του χώρου μέσα από τη ματιά των κινημάτων από όλο τον κόσμο.

Ακόμη στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με τίτλους σχετικούς με τα θέματα των συζητήσεων και ειδικός χώρος για τα έντυπα και το υλικό των υπολοίπων αριστερών κινήσεων και σχημάτων της Αθήνας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s