Η πλατεία ανήκει στους δημότες και όχι στις καφετέριες

Κάθε ελεύθερος χώρος της πόλης μας σιγά σιγά χάνεται.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο δήμος της Νέας Σμύρνης με την υπογραφή του δημάρχου Κουτελάκη, αδειοδότησε καφετέρια της πλατείας να βάλει τραπεζοκαθίσματα στον «Μπούρμπουλα».

O «Μπούρμπουλας» είναι το μοναδικό στεγασμένο τμήμα της πλατείας, μεταξύ Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου. Παραδοσιακός χώρος ανάπαυσης των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων αλλά τον τελευταίο καιρό έγινε και χώρος συνάντησης μεγάλου κομματιού νεολαίας που δεν θέλει να ξοδεύει χρήματα στις καφετέριες.

Η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να τα θυσιάσει όλα στο όνομα του κέρδους.

Η πλατεία έχει γεμίσει τραπεζοκαθίσματα μειώνοντας τον δημόσιο χώρο στο ελάχιστο. Οι καφετέριες έφτασαν σε τέτοιο σημείο εξάπλωσης που η πλατεία τους ανήκει. Φτιάξανε ιδιοκατασκευές παρεμβαίνοντας στον χώρο, κυνηγάνε τα μικρά παιδιά που παίζουν στην πλατεία ανάμεσα στις καρέκλες και θεωρούν παρασιτική την ύπαρξη ανθρώπων που επιλέγουν να μην καταναλώσουν αλλά να χαλαρώσουν σε ένα παγκάκι.

Η πλατεία μας ανήκει. Ανήκει σε όλους τους δημότες. Δεν μας κάνουν χάρη οι καφετέριες, εμείς ξεχειλώσαμε την ανοχή μας και κατέλαβαν το χώρο μας.

Είναι ώρα πια να διεκδικήσουμε το δημόσιο χώρο που μας κλέβουν στην πλατεία με τα τραπεζοκαθίσματα.

Να απαιτήσουμε το άλσος μας που πάνω από 30 δέντρα έχουν κοπεί και η ψευτοαναμόρφωσή του το μετατρέπει σε πάρκο.

Να ανακαταλάβουμε τα πεζοδρόμια των αυτοκινήτων και των καφετεριών, που δεν χωρούν οι πεζοί, τα παιδικά καροτσάκια και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Να διεκδικήσουμε τον ξεχασμένο μας «Γαλαξία» για να μην γίνει άλλη μια καφετέρια αλλά χώρος πολιτισμού και έκφρασης για όλους τους νεοσμυρνιώτες.

Ο δήμαρχος Κουτελάκης το καλοκαίρι φωτογραφιζόταν με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία του Ελληνικού, την ώρα που απελευθερωνόταν η δημόσια παραλία από τις περιφράξεις νυχτερινών μαγαζιών. Σήμερα ξεπουλάει τους ελάχιστους ελεύθερους και δημόσιους χώρους της πόλης μας. Ο «Μπούρμπουλας» είναι ένας από αυτούς. Οι αντιδήμαρχοι Σουρβίνος και Δρακούλης είναι οι επιστάτες του εγκλήματος ενάντια στα συμφέροντα των νεοσμυρνιωτών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των καφετεριών.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s