Κείμενο στήριξης της κίνησης «Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Πόλης» από την ΟΚΔΕ – Σπάρτακος

Σε μια περίοδο όπου η ζωή στις πόλεις γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική, η όλο και μεγαλύτερη προσαρμογή των δήμων στις επιταγές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής όχι απλά υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά έρχεται, πλάι στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, να συρρικνώσει το εισόδημα των μισθωτών.

Δύο χρόνια μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων, βιώνουμε τις συνέπειες της «μεγάλης ιδέας» που αποδείχτηκε μια μεγάλη φούσκα: τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, παραχώρησή τους σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες καθώς και ένα τεράστιο έλλειμμα που καλούνται να πληρώσουν οι μισθωτοί.

Σήμερα οι δήμοι αποτελούν ένα πεδίο άσκησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, όπως : η επικράτηση της λογικής των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, η παράδοση της πόλης στις εμπορικές – επιχειρηματικές δραστηριότητες, η εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων αγοράς, η άσκηση νέων μορφών καταστολής (π.χ. δημοτική αστυνομία, εθελοντές)

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η καλύτερη διαχείριση των δήμων παρά μόνο η συγκρότηση τοπικών αντιστάσεων χωρίς την κηδεμονία από «θεσμικούς σωτήρες».

Στο δήμο της Νέας Σμύρνης, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της «Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Πόλης» γιατί βρεθήκαμε μαζί σε μια σειρά κινητοποιήσεων όπως αυτές : της Αντιπολεμικής Πρωτοβουλίας, της Επιτροπής ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, της Επιτροπής για την υπεράσπιση των Δημόσιων Χώρων (Γαλαξίας) κ.ά., προσπαθώντας να ενισχύσουμε τη δυναμική της αυτενέργειας και της ριζοσπαστικότητας.

Η «Μία Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Πόλης» δεν αποτελεί απλά ένα ψηφοδέλτιο που συγκρούεται με τη λογική της υποταγής του Δήμου στους εργολάβους και τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Η ενίσχυση της αποτελεί και ένα βήμα για την παραπέρα ανάπτυξη των τοπικών αντιστάσεων αλλά και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

ΟΚΔΕ – Σπάρτακος

Τοπικός πυρήνας Νέας Σμύρνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s